Élet a járvány után: így segítene a talpra állásban az EU

2021. június 03. 11:52
Az európai szemeszter tavaszi csomagja iránymutatást ad a tagállamoknak.
Élet a járvány után: így segítene a talpra állásban az EU

Elsősorban ahhoz, hogy a legjobban ki tudják használni a koronavírus-járvány okozta helyzetből a gazdaság kilábalását segítő helyreállítási és ellenállóképességet növelő eszközt (RRF) gazdaságaik összehangolt és fenntartható növekedési pályájára állításához – közölte a gazdaságért és kereskedelmi kapcsolatokért felelős uniós biztos szerdán.

Valdis Dombrovskis az európai szemeszter átdolgozott és a pandémiás helyzethez igazított tavaszi csomagjának ismertetésekor kiemelte, a tagállamoknak teljes mértékben ki kell használniuk a helyreállítási és ellenállóképességet növelő eszköz finanszírozását.

A helyreállítási eszközön belüli beruházások és reformok végrehajtása elősegíti a gazdasági fellendülést, serkenti a foglalkoztatást, csökkenti az egyensúlyhiányt, és javítja az államháztartást. A finanszírozási eszköz keretében végrehajtott reformok és beruházások várhatóan segítik az előző szemeszter ciklusa során azonosított kihívások kezelését, és fontos szerepet játszanak a fennálló makrogazdasági egyensúlyhiány kezelésében – mutatott rá az uniós biztos.

www.piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Vállalati Fehér Könyv

2020. szeptember 04. 08:11
A COVID-19 világjárvány során valamennyi gazdálkodó szervezetnek fontos szerepe van a negatív gazdasági és társadalmi hatások csökkentésében, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. szeptember 3-án gyakorlati útmutatót adott ki a vállalatok részére.

Folytatódnak a műhelymunka-megbeszélések

2020. január 22. 09:37
2020. január 21-én a LIGA Szakszervezetek folytatta a megbeszéléssorozatát, amely műhelymunka címmel immár a harmadik, és amely ez alkalommal a szakszervezetek politikai pártokkal való kapcsolatának témakörét járta körül.