Életműdíjat küldött vissza a kitüntetett Fazekas Sándornak

2015. október 21. 09:51
"A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. gazdaságának szétdarabolása miatt háborodott fel Ernst József, ezért döntött úgy, hogy visszaküldi az agrárminiszternek az augusztus 20-i állami ünnepen tőle átvett díját.
 

A 80 éves agrárszakember életteljesítményének elismeréseként az Életfa Emlékplakett ezüst fokozatát kapta augusztus 20-án Fazekas Sándor földművelési minisztertől, ezt azonban hétfőn levél kíséretében postán visszaküldte. Ernst József a döntését azzal indokolja, hogy a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt., korábban állami gazdaság tevékenységét jól ismerve, úgy véli, annak szétdarabolásával olyan 230 éves mezőgazdasági komplexumot tesznek tönkre, amelynek neve és híre nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is ismert."

 

További részteletek az alábbi linken olvashatóak:

http://hvg.hu/gazdasag/20151019_Eletmudijat_kuldott_vissza_a_kituntetett

 

Forrás:

http://hvg.hu/

Kapcsolódó cikkek

Csökkent az agrárium kibocsátási volumene

2022. augusztus 22. 12:20
2021-ben a mezőgazdasági kibocsátás volumene 2,1 százalékkal csökkent 2020-hoz képest. Az 5,3 millió tonnás búzatermés 3,8 százalékkal több volt az egy évvel korábbinál. Árpából 1992 óta nem tapasztalt mennyiséget, kukoricából – a nyári aszály következtében – az előző évinél 25 százalékkal kevesebbet arattak.

A külgazdasági szemléletre szüksége van a magyar agráriumnak

2021. április 15. 09:11
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnöke parlamenti irodájában fogadta Bencsik Dávidot, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát.