Elfogyott a pénz: leállítja a százmilliárdos pályázatot Lázár tárcája

2016. november 23. 08:27
Felfüggesztette az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az élelmiszeripari fejlesztésekre kiírt 141 milliárdos pályázatot a források kimerülése miatt az 1300 milliárdos Vidékfejlesztési Programban. Fel kellett függeszteni a nem mezőgazdasági tevékenységek elindításáról szóló kiírást is. A tárcának korábban több beruházási pályázatot is le kellett állítania a fokozott érdeklődés miatt.

November 30-án 24 órától felfüggeszti a „mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás- hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" című pályázatot a Miniszterelnökség. A tárca tájékoztatása szerint az élelmiszeripari fejlesztéseket szolgáló, mintegy 141 milliárd forint keretösszegű kiírást azért kell felfüggeszteni, mert a meghirdetett keretösszeg kimerült. A projektek megvalósulása érdekében fontos, hogy az ügyfelek részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről és a felfüggesztést megelőzően gondoskodjanak a támogatási kérelem véglegesítéséről és benyújtásáról – hívja fel a figyelmet a tárca.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A minisztérium felfüggesztette a „nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatására, illetve a mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációjára című, 13,85 milliárd forint keretösszegű pályázatot is. A mezőgazdasági termelők, illetve magánszemélyek október 24-től kezdhették meg támogatási kérelmeik benyújtását, amelyre az irányító hatóság közleménye szerint legkésőbb november 24-ig lesz lehetőségük.

A diverzifikációs pályázaton a beérkezett támogatási kérelmek előzetes értékelésekor több esetben úgynevezett mesterséges körülmény megteremtésének gyanúja merült fel – közölte ugyanakkor a minisztérium. Ezért Kis Miklós Zsolt, a tárca államtitkára soron kívüli vizsgálatot rendelt el. Az irányító hatóság vizsgálja az ügy részleteit.

Mint ismert, a Miniszterelnökségnek az idén már több pályázatot fel kellett függesztenie a fokozott érdeklődés miatt. Ilyenek volt a trágyatárolókra és az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok, de a például benyújtást a kisméretű terménytárolóknál is le kellett állítani.

 
agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Több mint 19 milliárd korszerűsítésre

2016. július 11. 11:54
Újabb, mintegy 19,68 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a mezőgazdasági termelők és csoportjaik a Miniszterelnökség 2016. június 6-án meghirdetett felhívásának köszönhetően. A gazdálkodók a Vidékfejlesztési Program „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című pályázat keretében juthatnak támogatáshoz.

Tíz milliárdból javulhat a vidéken élő fiatalok helyzete

2017. január 18. 07:56
A felhívás célja, hogy javuljanak a fiatalok lakhatási körülményei a kevésbé fejlett régiókban, kedvezményes, önálló lakhatási lehetőségek biztosítása által.