Elindul a kárenyhítések kifizetése

2016. március 30. 10:14
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében március 24-én az érintett 3 333 gazdálkodó részére megkezdi az összesen közel 6 milliárd forint összegű kárenyhítő juttatás kifizetését.

Az MVH által elkészített kifizetési terv jóváhagyását követően az agrártárca soron kívül intézkedett a szükséges forrás rendelkezésre bocsátásáról, ezáltal a kárenyhítő juttatások kifizetésére megkezdődik.

A kárenyhítő juttatásra vonatkozó jogosultság, továbbá a kárenyhítő juttatás összegének megállapítása során az MVH a 2014. november 1. napjától 2015. október 31. napjáig tartó kárenyhítési időszakban bekövetkezett, és a termőterület fekvése szerinti Kormányhivatalok által igazolt káreseményeket vette alapul, figyelembe véve a kárenyhítési hozzájárulás befizetésének teljesítését, továbbá a teljes értékű kárenyhítő juttatás feltételét jelentő piaci biztosítás meglétét.

A rendelkezésre álló keret nagysága idén is lehetővé tette, hogy a fentiek alapján meghatározott jogos igényeket az MVH visszaosztás nélkül teljesíteni tudja.

A mezőgazdasági kockázatkezelő rendszer működését meghatározó jogszabályok elérhetők az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu).

Forrás: MVH

Kapcsolódó cikkek

Az agrárium halála lehet a TTIP és a CETA

2016. december 12. 08:42
A nagy húsipari cégek tönkretehetik az európai gazdákat, s veszélybe kerül a kontinens élelmiszer-biztonsága

Milliós bírság is járhat a kerti tüzelésért

2018. szeptember 24. 09:33
2015. március 5-én lépett hatályba az országos tűzvédelmi rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hozott.