Emelt összegű családi pótlék milyen jövedelem mellett szűnhet meg?

2018. február 27. 12:23
Emelt összegű családi pótlék folyósítása melletti munkavégzésnél a 3 havi jövedelemkorlátnál a 3 egymást követő hónapban szerzett jövedelem átlaga számít, vagy akkor szűnik meg az ellátás ha a 3 egymást követő hónap mindegyikében meghaladja a kereset a minimálbér összegét. Minimálbért dolgozom, de előző hónapban e feletti összeget kerestem.

 

Rendszeres jövedelemnek az számít, ha Önnek 3 egymást követő hónapban keletkezett jövedelme meghaladja a minimálbér összegét. Azaz a három hónap mindegyikében külön-külön szükséges azt vizsgálni, hogy a jövedelme a minimálbér, mint határ felett van-e. Amennyiben igen, a negyedik hónaptól az emelt összegű családi pótlék folyósítását mindaddig szüneteltetni kell, amíg Ön rendszeres jövedelemmel rendelkezik, tehát ameddig Önnek tartósan a minimálbért meghaladó jövedelme van havi szinten. 

Az Ön esetében tehát, amennyiben a múlt hónapban minimálbér feletti jövedelmet szerzett, azonban ez egy egyszeri alkalom volt, és egyébként a havi fizetése a minimálbért nem haladja meg, ez az egyszeri jövedelemhatár túllépés nem jár az emelt összegű családi pótlék folyósításának szüneteltetésével. 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

De mi lesz az agrártámogatásokkal 2020 után?

2017. december 01. 07:34
Összességében nincs oka kételkedni a kormánynak abban, hogy Phil Hogan agrárbiztos meg akarja védeni a Közös Agrárpolitikát, hazánk pedig ebben partner lesz - hangzott el a 2017-es Agrárszektor Konferencián, Siófokon. A kormány úgy látja, hogy a vidékfejlesztési politika jelenleg kellő szabadságot ad a tagállamoknak.

Itt a sárgadinnye szezon. Így válasz ki a legszebbet!

2018. június 29. 08:01
Nem csak görögdinnye választáskor alkalmazhatunk különböző praktikákat a legtökéletesebb termés megtalálására, de sárgadinnye vásárlásakor is bevethetünk néhány trükköt, hogy biztosan a legédesebb és legérettebb darabot vigyük haza. Mutatjuk mikre figyelj oda, hogy ne érjen otthon csalódás és biztosan a legjobb minőségű sárgadinnyét vidd haza.