Erdészeti és Faipari Sportnapok

2018. augusztus 27. 07:36
Hétvégén rendezik meg a XXII. Erdészeti és Faipari Sportnapokat, melyet a rendszerváltás idején alakult Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete álmodott meg.

Bitay Márton, földügyekért felelős államtitkár mondott köszöntő beszédet ennek alkalmából a helyszínen, Esztergomban. Az idei rendezési jogot a Pilisi Parkerdő Zrt. kapta.

Kép letöltése
 
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

A csapatjátékok kiemelt helyet kapnak a Sportnapokon. Az erdőgazdaságok a példaadó Szakszervezet nyomdokába léptek: immár neve és súlya is van e rendezvénynek. Hagyománnyá érett, a szakmai alázat és a nemes versengés színtere ez a rendezvény. A rendezvényre megközelítőleg 600 fő érkezett. A magyar erdészek mellett Csehország, Horvátország, valamint Szlovákia és Románia is indított csapatokat. A versenyzők 17 versenyszámban mérik össze tudásukat egész hétvégén.

Bitay Márton államtitkár azzal kezdte köszöntőjét, hogy sokan tartanak ugyan felvezető beszédeket egy ilyen alkalom megnyitásaként, de az kifejezetten az erdészeti szakemberek tiszteletére szól, hiszen ők azok, akik évtizedek óta töretlenül vesznek részt ezen a sportnapon, folyamatosan készülnek és képviselik erdőgazdaságukat.

Kép letöltése
 
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

A világ elitbe tartozunk magyarokként, ami a sportot illeti, külön öröm, hogy itt a sport, ennek a versenynek köszönhetően, a természetszeretettel is összekapcsolódik, hangsúlyozta az államtitkár.

Az államtitkár megköszönte mindenkinek az erőfeszítését, akik időt szenteltek a felkészülésre, jó versenyzést, fair play játékokat kívánt az erdészeti szakembereknek.

Az államtitkáron kívül rövid köszöntő beszédet mondott Zambó Péter, vezérigazgató, aki a sportnap közösségépítő szerepét emelte ki.

(AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó cikkek

A „Földet a gazdáknak” Program jogszerű és hasznos

2017. október 18. 07:22
A magyar gazdák győztek és az ellenzék próbálkozása ismét kudarcot vallott, nem sikerült megsemmisíteni a Földet a gazdáknak programot. Az ellenzék kezdettől támadja a programot, mert még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védik, és vissza akarja állítani a balliberális földpolitikát, amikor elárulták a nemzeti érdekeket és a magyar földeket külföldiek, spekulánsok és nagybirtokosok kezére juttatták.  A kormány ugyanakkor tudomásul veszi az Alkotmánybíróság döntését, és kész a földek hasznosításából származó bevételekre vonatkozó szabály pontosítására.

Hosszú távra kívánjuk rendezni a szőlőfelvásárlás viszonyrendszerét

2017. július 28. 07:46
Magyarország jelentős szőlőfelvásárló pincészeteivel folytatott egyeztetést a Földművelésügyi Minisztérium és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, amelynek során a borszőlő értékesítését és vásárlását szabályozó HNT piacszervezési intézkedés gyakorlati kérdéseit vitatták meg.