Erdészeti és Faipari Sportnapok

2018. augusztus 27. 07:36
Hétvégén rendezik meg a XXII. Erdészeti és Faipari Sportnapokat, melyet a rendszerváltás idején alakult Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete álmodott meg.

Bitay Márton, földügyekért felelős államtitkár mondott köszöntő beszédet ennek alkalmából a helyszínen, Esztergomban. Az idei rendezési jogot a Pilisi Parkerdő Zrt. kapta.

Kép letöltése
 
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

A csapatjátékok kiemelt helyet kapnak a Sportnapokon. Az erdőgazdaságok a példaadó Szakszervezet nyomdokába léptek: immár neve és súlya is van e rendezvénynek. Hagyománnyá érett, a szakmai alázat és a nemes versengés színtere ez a rendezvény. A rendezvényre megközelítőleg 600 fő érkezett. A magyar erdészek mellett Csehország, Horvátország, valamint Szlovákia és Románia is indított csapatokat. A versenyzők 17 versenyszámban mérik össze tudásukat egész hétvégén.

Bitay Márton államtitkár azzal kezdte köszöntőjét, hogy sokan tartanak ugyan felvezető beszédeket egy ilyen alkalom megnyitásaként, de az kifejezetten az erdészeti szakemberek tiszteletére szól, hiszen ők azok, akik évtizedek óta töretlenül vesznek részt ezen a sportnapon, folyamatosan készülnek és képviselik erdőgazdaságukat.

Kép letöltése
 
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

A világ elitbe tartozunk magyarokként, ami a sportot illeti, külön öröm, hogy itt a sport, ennek a versenynek köszönhetően, a természetszeretettel is összekapcsolódik, hangsúlyozta az államtitkár.

Az államtitkár megköszönte mindenkinek az erőfeszítését, akik időt szenteltek a felkészülésre, jó versenyzést, fair play játékokat kívánt az erdészeti szakembereknek.

Az államtitkáron kívül rövid köszöntő beszédet mondott Zambó Péter, vezérigazgató, aki a sportnap közösségépítő szerepét emelte ki.

(AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó cikkek

KAP-forrás: a bizottság mérsékelne, Magyarország megőrizne

2018. január 12. 08:59
Az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint elképzelhető, hogy a következő uniós büdzsében kevesebb pénz juthat a közös agrárpolitikára. Ezzel szemben a kormány bízik abban, hogy a Magyarországnak jutó KAP-források nem csökkenek azután, hogy kész magasabb összeget befizetni a közös kasszába.
 

Ismét engedélyezik az unióban a hatalmas vitát kavaró vegyszert

2017. november 28. 09:14
Öt évre megújítja a glifozát nevű növényvédőszer-hatóanyag engedélyét az Európai Unió, miután november 27-én sikerült elérni az uniós tagállamok régóta várt minősített többségét az ügyben. A döntés Németország révén született meg, amely a korábbi tartózkodás helyett most a hatóanyag jóváhagyása mellett szavazott. Magyarország is megszavazta a döntést.