Erre figyeljen, akinek nagyon kell az olcsó hitel

2015. december 07. 13:18
"Úgy módosította a kormány az állami termőföldek megvételéhez meghirdetett MFB-s hitelprogramot, hogy a forrásokat az elővásárlási jog gyakorlásával megvásárolt földrészletek vételárának megfizetésére is igénybe lehet venni. A szabályozás eredetileg úgy szólt, hogy az állami hitelt a nyertes árverezők használhatják fel, de az elővásárlási jog miatt nem biztos, hogy a földeket végül tényleg ők is veszik meg.
 

A kormány úgy módosította az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) földvásárlási hitelprogramját, hogy a hitel elővásárlási jog gyakorlásával megvásárolt földrészlet vételárának megfizetésére is felhasználható - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A szabályozás eredetileg úgy szólt, hogy a 150 milliárd forintos hitelkeretből származó hitel a nyertes árverező által árverésen megvásárolt földrészlet vételárának megfizetésére használható fel."

 

A további részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.agrarszektor.hu/foldpiac/erre_figyeljen_akinek_nagyon_kell_az_olcso_hitel.5497.html

 

Forrás:

http://www.agrarszektor.hu/

Kapcsolódó cikkek

Új hitelkonstrukció segíti a mezőgazdasági beruházásokat

2019. augusztus 29. 07:38
A mezőgazdasági termelés az elmúlt években látványosan növekedett, az ágazat kibocsátása 2018-ban elérte a 2720 milliárd forintot. Ez a szám 2010-ben még csupán 1686 milliárd forint volt, így az Európai Unióban 2010 óta a magyar mezőgazdaság érte el a legerősebb növekedést - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az OTP Bank agrárhitelezéssel foglalkozó sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.
 

Évindító interjú Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a MAGOSZ elnökével

2021. január 22. 08:33
A beszélgetés során Jakab István többek között a mezőgazdaság hazai helyzetéről, a MAGOSZ küldetéséről, szervezeti felépítéséről, a fiatalításról valamint az országos agrárkamarával történő együttműködésről is szólt.