Ételszobrászat mesterfokon – Egyre népszerűbb a gyümölcsfaragás

2016. augusztus 17. 08:05
Kettős funkciójuk van az alkotásoknak: gyönyörű látványt nyújtanak és ehetőek.

Világszerte virágzik az élelmiszerszobrászat, illetve annak legelterjedtebb műfaja, a gyümölcsfaragás vagy gyümölcsszobrászat. E különleges alkotásoknak a Távol-Keleten nagy hagyományuk van, történetük Thaiföldön kezdődött.

Fotó: notesontheroad.com

A gyümölcsszobrászat gyümölcsszobrászat egyre népszerűbb hazánkban is. Leginkább különböző rendezvényekre keresik az emberek, hogy ezzel tegyék még egyedibbé az eseményt.

Fotó: notesontheroad.com

Ma már képzéseket is hirdetnek a honi mesterek, akik között számos világversenyen győztes gyümölcsszobrász is található.

Fotó: sculptures.website

A remekek között akad egyszerűbb és bonyolultabb, a lényeg azonban mindegyiknél ugyanaz: egy svédasztalos vagy büféasztalos fogadáson, lakodalmakban, családi és baráti összejöveteleken a gyönyörűen megfaragott, igényesen elkészített kompozícióval felturbózható a látvány, hogy abból csipegethessen is mindenki.

Fotó: decofruit.fr

Mert a gyümölcsfaragás az ételszobrászat egyik legkifinomultabb ága: érzéki, finom, illatos…

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Tömegesen szüntetik meg az egyetemi szakokat – több agrárszak is érintett

2016. szeptember 22. 07:56
Összesen több mint harminc szak szűnik meg, több agrárképzésre sem jelentkezhetnek jövőre a felvételizők.

„Nem igaz, hogy nem rúghatom ki azt, akivel nem bírok együtt dolgozni!”

2018. szeptember 24. 08:18
Számtalanszor hallom ezt a felháborodott mondatot vezetők szájából. Nem azért, mert nem tudják, hogy a helyzet nem ilyen egyszerű, hanem azért, mert a munkahelyi konfliktusok mindenkit felőrölnek. És függetlenül attól, hogy kinek mennyire van igaza. Ilyenkor munkajogászként átváltok együttérző pszichológusba, és elmondom, hogy mélyen megértem a frusztrációt, de a felmondásnak vannak szabályai, és ha az ember nem úgy csinálja, akkor lehet, hogy sokba kerül neki. Persze láttam már olyan ellenszenvet, ahol a pénz se számított.