EU: véleményezhető a természet helyreállítási törvény-tervezete

2022. június 27. 09:35
A biológiai sokféleség, mely a létezésünk egyik alapfeltétele, példátlan ütemben csökken körülöttünk. A 2030-ig tartó időszakra szóló uniós biodiverzitási stratégia ezt a trendet kívánja megfordítani. Az előkészítés alatt álló rendelet hatásvizsgálaton alapuló, jogilag kötelező erejű természet-helyreállítási célokat fog rögzíteni, és ezzel hozzá fog járulni a biodiverzitási stratégiában kitűzöttek megvalósításához. Véleményezhető: 2022. augusztus 20-ig.
EU: véleményezhető a természet helyreállítási törvény-tervezete

 

A kezdeményezés adatai

A biológiai sokféleség, mely a létezésünk egyik alapfeltétele, példátlan ütemben csökken körülöttünk. A 2030-ig tartó időszakra szóló uniós biodiverzitási stratégia ezt a trendet kívánja megfordítani. Az előkészítés alatt álló rendelet hatásvizsgálaton alapuló, jogilag kötelező erejű természet-helyreállítási célokat fog rögzíteni, és ezzel hozzá fog járulni a biodiverzitási stratégiában kitűzöttek megvalósításához.

Fórumtéma: Környezetvédelem

A jogi aktus típusa: Rendeletre irányuló javaslat

Véleménynyilvánítási időszak

24 június 2022 – 20 augusztus 2022  (brüsszeli idő szerint éjfél)

Véleménynyilvánítási időszak meghosszabbítva

A nyolchetes véleménynyilvánítási időszak minden nap meghosszabbodik mindaddig, amíg ez az elfogadott javaslat az EU valamennyi hivatalos nyelvén rendelkezésre nem áll.

Ha véleményt szeretne nyilvánítani, regisztráljon vagy jelentkezzen be meglévő közösségimédia-fiókjával.

Mondja el véleményét itt!

szerk: Tóth János, forrás: EU HaveYourSay

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Sikeresen lezajlott az első távoktatási rendszerű erdészeti szakszemélyzeti alapképzés

2019. május 16. 08:08
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezésében eredményesen lezajlott az első, távoktatási rendszerben megtartott erdészeti szakszemélyzeti alapképzés. A május 7-i vizsgaalkalmon az e-learning kurzus mind a 32 résztvevője sikeresen szerepelt.

ErdőBiodiverzitás

2020. október 13. 09:01
Több EU szakmai szövetség ma közös platformot nyitott annak bemutatására: hogyan segíti a biodiverzitás megőrzését a tartamos erdőgazdálkodás.