Ez nagy probléma: túl sok a só a kenyérben (videó)

2016. szeptember 09. 08:48
Nyolcvan különböző sütőipari termékből harminc esetében találtak kifogást a fogyasztóvédők. A kenyerekkel és péksüteményekkel kapcsolatban a legjellemzőbb probléma a túl magas sótartalom volt, néhány terméknél pedig a zsírtartalom nem volt megfelelő.
 

A 80-féle termék között 31 kenyér, és 49 péksütemény volt - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). A 31 kenyér közül kilenc esetében, a 49-féle péksüteményből pedig 21 esetében merült fel kifogás. 

A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeresen ellenőrzi a Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő előírások teljesülését. A szakemberek az élelmiszerkönyvi előírásokat figyelembevételével laboratóriumi körülmények között vizsgálták többek között azt, hogy a termékeknek - jellegüktől függően - megfelelő-e a só, cukor és zsírtartalmuk.

Így vizsgálta a hatóság a kenyérmintákat:

 

A videó megtekinthető ezen a linken:

http://www.agrarszektor.hu/elemiszerpiac/ez_nagy_problema_tul_sok_a_so_a_kenyerben_video.6392.html

 

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Ismételten álőstermelőket buktattak le a NÉBIH ellenőrei

2017. augusztus 04. 08:22
Több mint 500 kg ismeretlen eredetű zöldség és gyümölcs értékesítését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a fonyódi, valamint a budapesti Hunyadi téri piacokon. Az árut saját tevékenységből származó termékként kínálták értékesítésre az őstermelők, azonban hamar bebizonyosodott azok nyomon követhetetlen eredete. A hatóság a szabályszegés miatt a helyszínen visszatartotta az árusítók őstermelői igazolványait is.

A munkahelyi pároknak segíthet az erőszakmentes kommunikáció

2018. március 21. 08:25
Az emberek nem azzal a problémával mennek pszichológushoz vagy coachoz, hogy viszonyuk van a munkatársukkal. Jellemzően a második, harmadik körben derül ki, hogy munkahelyi párkapcsolatuk miatt kerültek bajba, ezért akarnak munkahelyet vagy beosztást váltani. A menekülés nem csoda, inkább kényszer, hiszen ez a helyzet szorongást okoz - mondta a pszichológusként és coachként, tanácsadóként dolgozó Kökény Tibor.