Ezek a legfontosabb kérdések most az agráriumban: helybe visszük a témákat

2016. május 04. 10:48
A hazai agrárrendezvények sorában az egyik legjelentősebb vidéki esemény a Pápai Agrárexpo. A május végi kiállítás látogatók ezreit vonzza az ország minden részéből, a szakma számára pedig kihagyhatatlan találkozási pontként szolgál. A Portfolio és az agrárszektor.hu idén különleges szakmai programmal készül.

Huszadik születésnapját ünnepli idén a Pápai Agrárexpo: a tavaly 10 ezer látogatót vonzó agrár-összejövetelt május 25-27. között rendezik meg a dunántúli városban. Az expó egy nagyszabású mezőgazdasági gépkiállítás, termékbemutató és vásár, amely bővelkedik az agrárshow jellegű programokban: lesz többek között motorfűrész és favágó bemutató, agrárgép-bemutató és talajművelő show, traktoros ügyességi verseny, állatkiállítás, állatbírálat, lovasbemutató és agrár oldtimer bemutató is. Amellett, hogy a rendezvény színes programválasztékot kínál, a szakma számára fontos találkozási pontot és fórumot teremt a legfontosabb hazai agrárkérdések megvitatására.

Az idei agrárexpo nem csak a kerek évforduló miatt lesz érdekes, hanem a kiemelkedő szakmai program miatt is. A Portfolio és az agrárszektor.hu május 27-én első alkalommal rendezi meg Nyugat-magyarországi Agrárfórumát, amely az agrárexpó keretein belül szervezett tematikus konferencia.

A félnapos konferencián térségbeli vállalatvezetők, gazdálkodók, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői vitatják meg a hazai agrárium legfontosabb aktualitásait, és világítják át a nyugat-magyarországi agrárvállalkozások és gazdálkodók lehetőségeit és kihívásait. A rendezvényen kiemelt fókuszt kapnak az új Vidékfejlesztési Program keretében megnyíló pályázati források, valamint az ezekhez kapcsolódó finanszírozási és üzleti lehetőségek. A régió mezőgazdaságát és feldolgozóiparát hangsúlyosan érintő témák megtárgyalására külön szekciót szervezünk, amelyben teret kapnak a élelmiszeripar fejlesztési lehetőségei, illetve a hazai állattenyésztés és húsipar legfontosabb ügyei.

Az előadók között olyan szakpolitikusokat találunk, mint Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, Kovács Zoltán államtitkár és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

www.agrarszektor.hu 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Magyar-szlovák mezőgazdasági munkacsoportülés Budapesten

2016. július 11. 14:36
A Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport Budapesten tartotta soron következő ülését. A házigazda Földművelésügyi Minisztériumot a tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára, Czerván György képviselte, míg a szlovák delegáció élén Jozef Kamenický a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumának államtitkára állt.

Megvan! - Egy család jövőre 35-40 ezer forintot sprórolhat

2016. április 21. 07:47
Egy családnál 35-40 ezer forinttal maradhat több jövőre, amikor 5 százalékra csökken a tej, a baromfihús,a tojás és az éttermi vendéglátás áfája. Ez összesen 59 milliárd forint éves megtakarítást jelenthet.