Ezek a legfontosabb kerti munkák augusztusban: itt az 6 pontos nyárvégi feladatlista

2020. augusztus 05. 08:33
Szárazság és hatalmas esőzések váltották egymást az elmúlt időszakban, ami bőven adott feladatot a kertészeknek, ám az egész éves kemény munkánk gyümölcsét most itt az ideje megcsodálnunk. Ennek ellenére az utolsó nyári hónapra is akadnak bőven feladatok a kertben. Mutatjuk a legfontosabb augusztusi kerti munkákat!

Az elmúlt hónapokban bőven kijutott a nagyobb szárazságokból és a pusztító viharokból is az egész országban. A kiszámíthatatlan időjárás nehéz feladat elé állítja a kertészeket. Augusztusban nincs is szebb mint az egész éves kemény munka után egy függőágyon fekve gyönyörködni a zöld pázsitban, a káprázatos színekben.

Első számú feladatunk élvezni a kertet és örülni aktív munkánk gyümölcsének. Ennek ellenére, ha azt hittük augusztus csak a pihenésé a kertet tekintve, tévedtünk. Továbbra is vannak olyan feladatok, amiket érdemes elvégeznünk, hogy minél tovább élvezhessük egészséges szépségében a kertünket. A HelloVidék most összegyűjtötte a legfontosabb feladatokat, tippeket.

1. Öntözés

A legtöbb növényt megviseli az augusztusi nagy nyári szárazság, ezért fontos, hogy azokat a virágokat, amik igénylik továbbra is rendszeresen, gondosan öntözzük meg. Különösen ügyeljünk a függőcserepekre, ládákba ültetett növényekre. Gyűjtsünk edénybe vizet és hasznosítsuk: próbáljunk takarékosan bánni a vízzel a locsolásnál is!

2. Táplálás

Az öntözés mellett a táplálásra is figyelnünk kell: kéthetente adjunk tápoldatot a virágainknak, hogy minél hosszabban csodálhassuk szépségüket.

3. Elszáradt virágok eltávolítása

Naponta ha néhány percet arra szánunk, hogy eltávolítjuk az elszáradt virágokat, visszametsszük a száradásnak indult leveleket, akkor nagyon szép lesz a kertünk, mivel arra ösztönözzük virágjainkat, hogy többet virágozzanak, és ne a magzással legyenek elfoglalva. A ritkítás is serkenti a növényeket, s nagyobb terméshozamra ösztönzi őket. Az évelő növények esetében elővigyázatosan, de az elhalt / elhervadt virágokat el kell távolítani az egyéves növények, a rózsák illetve a bokrok esetében. Ettől a növényünk nem csak ápoltabbnak fog tűnni, de ez által serkentjük az újabb virgzást illetve a magzást.

4. Metszés

Itt az ideje, hogy megmetszük a levendulát és a rozmaringot, az akácot. Ügyeljünk rá, hogy a lilaakácot csak finoman a leágazástól 20 centiméterre nyessük le.

5. Új élet!

Gyűjtsük össze az évelő kerti- és szobanövények, a sziklakerti növények, a fák, a bokrok magjait és metszük le fiatal hajtásokat évelő növényeinkről. Ez a megfelelő időszak ahhoz, hogy megfakadjanak és jövőre csodálatosan pompázzanak.

6. Második lehetőség

A legtöbb frissen termesztett zöldséget már felfaltuk vagy már a kamrában áll. Augusztus közepén azonban meg lehet próbálkozni egy másodvetéssel, hiszen a a gyorsan fejlődő zöldségek közül jó párat leszüretelhetünk még a fagyok beállta előtt. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit érdemes ültetnünk ebben az időszakban.

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

A Klik rászállt a Teleki Blankára - Nyomozást kér egy fideszes

2016. február 17. 11:50
Levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről - derült ki tegnap a nol.hu cikkéből. A feljelentéseiről ismert magánszemély, Tényi István bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen hivatali visszaélés gyanújával.

Őrület, hogyan gyógyít a walesi herceg

2016. május 30. 11:51
Homeopátiás készítményeket alkalmaz haszonállatai gyógyítására Károly walesi herceg. Nem ért egyet a túlzott antibiotikum-használattal, és az organikus gazdálkodás híve.