Fától az erdőt - online konferencia volt

2020. november 23. 08:53
Az MTA Pécsi Akadémia Bizottság Agrár Szakbizottságának Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottsága november 18-án a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében online konferenciát szervezett A fától az erdőt, azaz erdeink ökoszisztéma szolgáltatásai címmel.
Fától az erdőt - online konferencia volt

A konferencia kiemelt célja volt, hogy az erdei ökoszisztémák működését, folyamatait, értékét különböző szakterületek művelőinek a szemüvegén keresztül szemléltetve rávilágítson erdeink komplexitására, a szakmai berkekben megszokottól eltérő nézőpontból.

 

Az előrejelzések alapján a jövőben fokozott igény fog jelentkezni az erdők által nyújtott ökoszisztéma szolgáltatások iránt, melyek egyes területeken fő szolgáltatási elemként jelenhetnek meg.

 

A rendezvényt Dr. Lénárd László az MTA Pécsi Akadémiai Bizottságának elnöke köszöntötte, majd Ripszám István Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója, a munkabizottság elnöke nyitotta meg. A program során hat előadó osztotta meg a hallgatósággal saját tudományterületének az erdei ökoszisztémákkal kapcsolatos ismereteit az erdő ökológiától kezdődően, az erdővédelmen, a földalatti gombákon és a növényi kommunikáción keresztül az ökoszisztéma szolgáltatások ökonómiai értékeléséig. (Hamarosan elérhetőek lesznek az előadások rögzített vidói is - FATÁJ szerk.)

 

A konferenciát a Nemzeti Földügyi Központ VKK-2020-007 azonosító számmal akkreditálta, így az a rendezvényen résztvevő több mint 130 fő jogosult erdészeti szakszemélyzet számára 10 kreditpontot érő választható kiegészítő képzésnek minősült.

Forrás: Mescekerdő Zrt.

fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Elkápráztatta a világot a hortobágyi vadlovakról szóló természetfilm

2021. szeptember 16. 11:26
A Vadlovak-Hortobágyi mese című film október 21-től országszerte látható lesz a mozikban.

Életéről vall a természetfotózás magyar Oscar-díjasa

2020. június 30. 08:24
Azt is elárulja, mit keresett Costa Rica őserdejében évekkel ezelőtt.