Felháborodást váltott ki egy új szabadnap bevezetése

2018. november 05. 08:51
Nem fogadta kitörő lelkesedés Lengyelországban az új szabadnap bevezetését, mert a vasárnapi zárva tartás miatt lassan szabadságot kell kivenniük a háziasszonyoknak a vásárlás elintézéséhez.

Az új szabadnapért sokan nem lelkesednek Lengyelországban - derül ki a gazeta.pl összefoglalójából. Az ország vezetése úgy döntött, hogy a november 11-ei függetlenségi ünnepnap után november 12. is szabadnap lesz a tisztelet jeléül. Az ezzel kapcsolatos törvényt viharos sietséggel fogadta el a Szejm, majd néhány módosítással a szenátus és gyorsan áldását adta rá az államfő is.


A gyors bevezetés gondot fog okozni a kórházakban, amelyekben előre tervezett műtéteket kell elhalasztani emiatt, növelve a várólistákat. Hasonló gondokkal néznek szembe a bíróságok, illetve az iskolák - ám ezek problémák csak idén jelentkeznek.

A kereskedelmi gondokkal más a helyzet. Mivel a vasárnapi boltzár miatt idén november 4-én, 11-én és 12-én sem lehet vásárolni, egyesek a közösségi oldalakon azt kérdezik, vajon a bevásárlásra szabadnapot kell-e munkahelyükön kivenni. Ez a helyzet a jövő évtől rosszabb lehet, mert a fokozatos bevezetés nyomán végül egyik vasárnap sem lesznek nyitva a boltok (kivéve a karácsony előtti hétvégéket).

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Ígéretes lehetőségek a magyar-japán élelmiszeripari termékek kereskedelme terén

2016. március 03. 12:48
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter munkaebéd keretében egyeztetett Koszuge Dzsunicsi japán nagykövettel kedden, Budapesten. A találkozónak a közelgő tokiói miniszteri látogatás adott apropót, amely kapcsán a felek áttekintették a két ország agrár-élelmiszeripari kereskedelmének legfontosabb pontjait.

A föld különleges védelmet érdemlő nemzeti kincs

2017. július 27. 09:48
A magyar kormány álláspontja szerint a föld olyan véges természeti kincs, amelynek vásárlása hosszútávú elköteleződést feltételez. Olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik azon termelni akarnak – jelentette ki Fazekas Sándor Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács legutóbbi ülésén.