Felháborodást váltott ki egy új szabadnap bevezetése

2018. november 05. 08:51
Nem fogadta kitörő lelkesedés Lengyelországban az új szabadnap bevezetését, mert a vasárnapi zárva tartás miatt lassan szabadságot kell kivenniük a háziasszonyoknak a vásárlás elintézéséhez.

Az új szabadnapért sokan nem lelkesednek Lengyelországban - derül ki a gazeta.pl összefoglalójából. Az ország vezetése úgy döntött, hogy a november 11-ei függetlenségi ünnepnap után november 12. is szabadnap lesz a tisztelet jeléül. Az ezzel kapcsolatos törvényt viharos sietséggel fogadta el a Szejm, majd néhány módosítással a szenátus és gyorsan áldását adta rá az államfő is.


A gyors bevezetés gondot fog okozni a kórházakban, amelyekben előre tervezett műtéteket kell elhalasztani emiatt, növelve a várólistákat. Hasonló gondokkal néznek szembe a bíróságok, illetve az iskolák - ám ezek problémák csak idén jelentkeznek.

A kereskedelmi gondokkal más a helyzet. Mivel a vasárnapi boltzár miatt idén november 4-én, 11-én és 12-én sem lehet vásárolni, egyesek a közösségi oldalakon azt kérdezik, vajon a bevásárlásra szabadnapot kell-e munkahelyükön kivenni. Ez a helyzet a jövő évtől rosszabb lehet, mert a fokozatos bevezetés nyomán végül egyik vasárnap sem lesznek nyitva a boltok (kivéve a karácsony előtti hétvégéket).

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb gazdákat segítő program indul

2016. február 24. 13:22
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) újabb gazdabarát programot indít, azért, hogy a közös agrárpolitikához alkalmazkodva a lehető legeredményesebben segítsék a gazdák és a földművesek munkáját - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden Baján, egy gazdafórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Új jelölés segít eligazodni a burgonyák között

2016. szeptember 07. 08:33
Szeptember elseje óta mind a csomagoltan, mind az ömlesztve árult étkezési burgonyáknál kötelező alkalmazni az új jelölési előírásokat. A jövőben többek között nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról is tájékozódhatnak a vásárlók.