Felháborodást váltott ki egy új szabadnap bevezetése

2018. november 05. 08:51
Nem fogadta kitörő lelkesedés Lengyelországban az új szabadnap bevezetését, mert a vasárnapi zárva tartás miatt lassan szabadságot kell kivenniük a háziasszonyoknak a vásárlás elintézéséhez.

Az új szabadnapért sokan nem lelkesednek Lengyelországban - derül ki a gazeta.pl összefoglalójából. Az ország vezetése úgy döntött, hogy a november 11-ei függetlenségi ünnepnap után november 12. is szabadnap lesz a tisztelet jeléül. Az ezzel kapcsolatos törvényt viharos sietséggel fogadta el a Szejm, majd néhány módosítással a szenátus és gyorsan áldását adta rá az államfő is.


A gyors bevezetés gondot fog okozni a kórházakban, amelyekben előre tervezett műtéteket kell elhalasztani emiatt, növelve a várólistákat. Hasonló gondokkal néznek szembe a bíróságok, illetve az iskolák - ám ezek problémák csak idén jelentkeznek.

A kereskedelmi gondokkal más a helyzet. Mivel a vasárnapi boltzár miatt idén november 4-én, 11-én és 12-én sem lehet vásárolni, egyesek a közösségi oldalakon azt kérdezik, vajon a bevásárlásra szabadnapot kell-e munkahelyükön kivenni. Ez a helyzet a jövő évtől rosszabb lehet, mert a fokozatos bevezetés nyomán végül egyik vasárnap sem lesznek nyitva a boltok (kivéve a karácsony előtti hétvégéket).

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Most minden kiderül: súlyos milliárdokról döntenek Lázárék

2016. március 30. 09:36
Március 25-én átadta a Miniszterelnökségnek a lezárható agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az akg-ban a meghatározott keretnél háromszor több, csaknem 500 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett, míg az öko-jogcímnél a kérelmek nagyjából megfelelnek az 51,5 milliárdos meghirdetett támogatási összegnek. A Miniszterelnökség várhatóan néhány napon belül meghatározza azokat a ponthatárokat, amelyek alapján eldől, mely pályázók kaphatnak támogatásokat.

Van még hova fejlődnie a zöldség-gyömölcságazatnak

2017. szeptember 29. 09:05
Van még hova fejlődnie a zöldség-gyömölcságazatnak