Felháborodást váltott ki egy új szabadnap bevezetése

2018. november 05. 08:51
Nem fogadta kitörő lelkesedés Lengyelországban az új szabadnap bevezetését, mert a vasárnapi zárva tartás miatt lassan szabadságot kell kivenniük a háziasszonyoknak a vásárlás elintézéséhez.

Az új szabadnapért sokan nem lelkesednek Lengyelországban - derül ki a gazeta.pl összefoglalójából. Az ország vezetése úgy döntött, hogy a november 11-ei függetlenségi ünnepnap után november 12. is szabadnap lesz a tisztelet jeléül. Az ezzel kapcsolatos törvényt viharos sietséggel fogadta el a Szejm, majd néhány módosítással a szenátus és gyorsan áldását adta rá az államfő is.


A gyors bevezetés gondot fog okozni a kórházakban, amelyekben előre tervezett műtéteket kell elhalasztani emiatt, növelve a várólistákat. Hasonló gondokkal néznek szembe a bíróságok, illetve az iskolák - ám ezek problémák csak idén jelentkeznek.

A kereskedelmi gondokkal más a helyzet. Mivel a vasárnapi boltzár miatt idén november 4-én, 11-én és 12-én sem lehet vásárolni, egyesek a közösségi oldalakon azt kérdezik, vajon a bevásárlásra szabadnapot kell-e munkahelyükön kivenni. Ez a helyzet a jövő évtől rosszabb lehet, mert a fokozatos bevezetés nyomán végül egyik vasárnap sem lesznek nyitva a boltok (kivéve a karácsony előtti hétvégéket).

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

A kormány 300 milliárd forintot biztosít az élelmiszeripar fejlesztésére

2017. október 30. 07:31
Az élelmiszeripar erősítése érdekében fogadta el a kormány a húszpontos élelmiszerbiztonsági akciótervet, az ágazat fejlesztésére pedig 300 milliárd forintot biztosít - mondta Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezetője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari körkép őszi programsorozatának rendezvényén, Budaörsön, kedden.

Még egy hétig lehet jelentkezni az idei TeSzedd!akcióra

2017. augusztus 30. 09:28
Az idén 7. alkalommal meghirdetett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban való részvételre a www.teszedd.hu honlapon 2017. szeptember 5-én (kedd) éjfélig lehet koordinátorként találkozási pontot létrehozni, és önkéntesként regisztrálni.