Fidesz: A cafeteria nem szűnik meg és az összege sem változik

2018. július 26. 08:25
A nagyobbik kormánypárt nem enged a lobbicsoportoknak

Nem szűnik meg a cafeteria és az összege sem változik, azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók - közölte a Fidesz-frakció szerdán.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja ezzel arra reagált, hogy Arató Gergely DK-s frakcióvezető-helyettes bejelentette, aláírásgyűjtést indítanak a cafeteria megadóztatására hozott új szabályok megszüntetéséért. 

A Fidesz-frakció úgy fogalmazott, azok a Gyurcsányék beszélnek, akik elvettek egyhavi fizetést és egyhavi nyugdíjat az emberektől, valamint megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták és agyonadóztatták a munkavállalókat.

A Fidesz célja, hogy a magyar munkavállalók a munkájukért tisztességes bért kapjanak, és inkább a bérük emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják fizetésük egy részét - hangsúlyozták.

Közölték: egyes érdekcsoportok olyan biztosítási és magánegészségügyi szolgáltatásokat próbálnak a cafeteria körében tartani, amelyeknek nincs ott a helyük; ennek a lobbinak nem engednek.

Hozzátették, a béremelések további ösztönzéseként tovább csökkentik a munkát terhelő adókat és folytatják a közszféra béremelési programjait is.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Módosíthatják az agrárkamarai törvényt

2017. március 29. 07:50
A törvénymódosítási javaslat tartalmazza a földbizottsági feladatok szabályozását és a tagnyilvántartás szabályainak rendezését többek között.

Jogszabályok érthetően

2017. október 18. 07:25
A Magyar Közlöny 2017. október 9. és október 15. között megjelent számaiban található, az agrárgazdálkodást érintő jogszabályok