Földárverések: Lázár nagybátyja is bevásárolhat

2015. október 30. 10:34
Lázár János nagybátyjának cége kedvező pozícióból várhatja az árverést, míg konkurense kezét megkötik a jogszabályok. A földek eladásával sikerült egy magas állami kitüntetésben részesített 80 éves gazdát is megalázni.
 

Október 16-án megjelentek az első földárverési hirdetmények hat megyében, és egy hónappal később meg is kezdődnek az árverések a kormány földvásárlási programjában. Összesen 380 ezer tartós bérletben lévő földet árverez el az állam decemberig – Lázár János magyarázata szerint ezt a lehetőséget azért kell megadni a gazdáknak, hogy meg lehessen akadályozni a külföldiek földszerzését. Az új tulajdonosoknak meg kell tartania az addigi bérlőket, kivéve, ha nem tudnak megegyezni, ekkor ugyanis a Nemzeti Földalap (NFA) tehet rendet.

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://hvg.hu/itthon/20151027_Foldarveresek_Lazar_nagybatyja_is_bevasar

 

Forrás:

http://hvg.hu/

Kapcsolódó cikkek

Egység kell a közös agrárpolitikához

2019. július 31. 09:16
Meg kell őrizni a közös agrárpolitika forrásait, ehhez azonban az európai uniós tagállamok egységére van szükség.

Szerdától lehet benyújtani az egységes kérelmeket

2021. április 07. 08:39
Április 7-én nyílik meg az egységes kérelem kitöltési felülete. Az igénylések benyújtása során a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni, idén mindössze technikai javításokra és pontosításokra került sor – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.