Földet a magyar orgazdáknak!

2015. december 03. 12:51
„A hatályos magyar jog szerint orgazdaságot az követ el, aki lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból származó dolgot vagyoni haszon végett megszerez, elrejt vagy elidegenítésében közreműködik.”
 

Ha Magyarország még jogállam lenne, nyugodtan mondhatnánk, hogy ezt a csapdát a kormány magának állította.
Amikor Szájer József belepötyögte a tabletjébe, hogy az alaptörvény rendelkezéseit a történeti alkotmány vívmányaival összhangban kell értelmezni, talán maga sem sejtette, hogy milyen kínos lesz majd ez a passzus az állami földrablás idején.

 

A további részletek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://nol.hu/belfold/foldet-a-magyar-orgazdaknak-1577501

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus magyar agráriumra gyakorolt hatásáról beszélgettek a szakemberek

2020. március 31. 09:16
Podcast beszélgetést folytatott dr. Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásairól.

A mezőgazdasági támogatások jövője az új közös agrárpolitikában: ezt lehet tudni

2021. március 22. 09:08
A termelőknek fel kell készülniük arra, hogy az átmeneti éveket követően, 2023-tól picit komplikáltabb lesz az új közös agrárpolitika rendszere - hangsúlyozta Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese a Portfolio Agrár Klubon. A szakember emellett arról is beszélt, hogy mi az amit már most tudni lehet a 2021-2022-t követő KAP-ot érintő döntésekről, és mik azok, amelyekkel kapcsolatban még folynak a tárgyalások.