Főnöke könyörtelensége miatt halt meg egy munkás Borsodban

2021. június 28. 12:45
Több munkavédelmi szabályt is semmibe vettek
Főnöke könyörtelensége miatt halt meg egy munkás Borsodban

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei telephelyen a főnök több munkavédelmi szabályt is semmibe vett, amikor pedig egy munkás megsérült, megtiltotta az embereinek, hogy mentőt hívjanak, inkább a fiával vitette el a haldokló férfit.

A vállalkozó, miután kibérelt egy telephelyet, látványosan semmibe vette a munkavédemi szabályokat, még alapvető javításokat sem végzett el, így a telephely alján gödrök és vízelnyelők tátongtak, emellett még világítás sem volt - olvasható a lap portálján.

Hamarosan meg is történt a baj: egy állványcsöveket pakoló munkás védősisak nélkül dolgozott, amikor az egyenetlen padlón megcsúszott, elesett és eszméletlenül terült el a földön. Kollégája azonnal odarohant segíteni, ekkor látta, hogy munkatársa arca véres és nincs magánál.

A főnök azonban, ahelyett, hogy rögtön segítséget hívott volna, egészen elképesztő döntést hozott: azért, hogy eltitkolja a munkabalesetet, megtiltotta a munkásainak, hogy mentőt hívjanak, inkább a sérült férfi szintén ott dolgozó fiát utasította arra, hogy haldokló apját vigye be a kórházba.

A férfi agyzúzódást és többszörös koponyatörést szenvedett, így bár az orvosok mindent megtettek érte, másnapra meghalt. A brutális főnök kedden áll a Kazincbarcikai Járásbíróság elé, ahol halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie.

Forrás: napi.hu / www.szakszervezetek.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Komoly veszély a magyar munkahelyeken: egyre több dolgozó issza meg a levét

2021. október 14. 08:49
A magyar dolgozók 0,7 százaléka szenvedett el munkahelyi balesetet 2020-ban. Kiderült, hogy az Unióban leggyakrabban a kétkezi melósokat és a gépkezelőket érte valamilyen baleset. Az Eurostat által megkérdezett dolgozók jelentős hányada nevezte kockázatosnak a mentális megterhelést is.

Biztonságosnak tűnő munkahelyek, ahol magasabb a rák kockázata

2019. augusztus 05. 08:10
Észrevehetetlen káros hatások