Fontos a román-magyar agráregyüttműködés

2018. május 25. 06:41
2018. május 23-án tartotta meg Bukarestben az egyik legnagyobb romániai agrárszövetség, a LAPARD mezőgazdasági konferenciája, mintegy 1500 gazda részvételével.  Ezen részt vett a NAK  képviselője is.

A konferencián részt vett Viorica Dancila Románia miniszterelnöke és Petre Daea agrárminiszter is. A konferencia keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nevében Kocsy  Béla külkapcsolati igazgató tolmácsolta Győrffy Balázs elnök  üdvözletét. Petre Daea kiemelte, fontosnak tartja a két  ország közötti együttműködést. A  konferencián részt vett Dr. Sándor Tibor László mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomata is.

Petre Daea és Kocsy Béla

 
nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Így terjeszkedik Magyarországon a libanoni sajtguru

2016. május 03. 07:52
Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy Riad Naboulsi libanoni származású tejpiaci befektető egyedüli közvetlen irányítást szerezzen a hajdúböszörményi Wassim Sajt Kft.-ben, a kacsótai Bábel Sajt Kft.-ben és a barcsi Dráva Tej Kft.-ben. E cégek eddig is hozzá voltak köthetők, a kőröstetétleni Kőröstej Kft. köré szerveződő cégcsoporttal pedig 2014-ben a kormány is stratégiai együttműködési megállapodást létesített. Riad Naboulsi azonban most a GVH-tól 14 millió forintos bírságot is kapott, mivel a három cégnél az engedélyköteles összefonódásokat azelőtt hajtotta végre, hogy a versenyhatósági engedélyt kérte, illetve megkapta volna.

Jogszabályok érthetően

2017. március 22. 09:44
A Magyar Közlöny március 13.  és március 19. között megjelent számaiban található, az agrárgazdálkodást érintő jogszabályok