Gazdabarát agrárpolitikára van szükség

2017. december 06. 07:23
Egyetértettünk francia kollégámmal abban, hogy meg kell őrizni a Közös Agrárpolitika (KAP) vívmányait, és az uniós támogatások szintjét 2020 után is – jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, miután Párizsban megbeszélést folytatott StéphaneTravert mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel. A KAP-nak továbbra is a gazdákat, és ezáltal a fogyasztókat kell szolgálnia, hiszen a vásárlók is haszonélvezői a közösségi támogatásoknak– tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

A Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjéről és a nemzetközi szabadkereskedelmi tárgyalásokról egyeztetett francia partnerével a magyar agrártárca vezetője Párizsban. A két miniszter az Európai Bizottság november 29-én megjelent közleményét értékelve egyetértett abban, hogy a KAP kétpilléres szerkezetét, és a közvetlen kifizetések rendszerét fenn kell tartani 2020 után, és a következő pénzügyi időszakban egyszerűsíteni kell a gazdákra vonatkozó szabályokat.

A miniszterek egyeztettek a takarmány-fehérje előállítás fejlesztési lehetőségeiről, valamint a takarmány import kiváltásáról, GMO-mentes európai terményekkel. Mindketten fontosnak nevezték, hogy az EU-n kívüli partnerekkel folytatott szabadkereskedelmi tárgyalásokon ki kell állni az uniós mezőgazdasági termelők érdekeinek védelméért, különösen a dél-amerikai (Mercosur) államok vonatkozásában.

Fazekas Sándor a francia agrárszövetkezetek országos szövetségének vezetőivel is tárgyalt, bemutatta a magyar nemzeti takarmányfehérje programot, valamint egyeztetett a takarmányozási fejlesztésekkel kapcsolatos együttműködésről. Az Auchan csoport vezetőivel a felelős gazdálkodásról, valamint a védjegyes és helyi termékek piacra jutásáról cserélt eszmét a magyar agrártárca vezetője.

Forrás: promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

Hogyan járhat el a munkáltató a túlfizetett munkabér visszakövetelésekor?

2018. október 02. 10:10
A jogalap nélküli kifizetések sokféle okból előfordulhatnak, így gyakori példa a munkabér kétszeri átutalása, vagy a teljesítménybér téves kiszámítása - dr. Szabó Gergely ügyvéd írása a HR Blogon.

A gázolaj ára nekünk kedvez – és közelednek a mezőgazdasági kiállítások

2016. augusztus 01. 07:58
Sűrű program vár a gazdálkodókra. Sürgősen be kell fejezni a rossz idő miatt elhúzódott aratást, – és hamarosan beköszönt a kiállítások szezonja is.