Gazdáknak és bérvállalkozóknak is hasznos az ingyenes NAV számlázó program!

2018. június 27. 09:04
Ingyenesen használható számlázó programmal segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást - tájékoztatott az adóhivatal.

A közlemény szerint a keddtől elérhető online számlázót a NAV javarészt a kisvállalkozások számára hozta létre.
Felhívták a figyelmet: július elsejéig ellenőriznie kell minden vállalkozásnak, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét.

 

Indokolt felmérni azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérni számlázó program használatra - mutatott rá az adóhivatal. Emlékeztettek: jövő hónap elejétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.

Aki a NAV online számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban – írták.

A programot – amelyet az adóhivatal honlapjáról lehet elérni – a tesztrendszerben elvégzett sikeres regisztrációt követően lehet használni.

A tesztrendszert a következő oldalon lehet elérni: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/.

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Új szabályozás lépett életbe a párlatok megnevezésére vonatkozóan

2018. március 05. 08:01
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az előállítók és forgalmazók figyelmét, hogy 2018. február 5-étől új szabályozás lépett életbe egyes szeszesitalok kereskedelmi megnevezésére vonatkozóan. A rendeletmódosítás értelmében ezentúl az „almaborpárlat”, a „körteborpárlat”, valamint az „almabor- és körteborpárlat” megnevezéseket szükséges alkalmazni. A módosítás hatálybalépése előtt készült párlatok a termék kifutásáig forgalomba hozhatók.

Elindult a 2017-es Országkóstoló

2017. március 17. 08:42
A Földművelésügyi Minisztérium idén is meghirdeti a Nemzeti Borkiválóság Program keretében az Országkóstolót. Ebben az évben négy kategóriában - fehérborok, furmint, vörösborok, rozé- lehet nevezni.