Gazdáknak és bérvállalkozóknak is hasznos az ingyenes NAV számlázó program!

2018. június 27. 09:04
Ingyenesen használható számlázó programmal segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást - tájékoztatott az adóhivatal.

A közlemény szerint a keddtől elérhető online számlázót a NAV javarészt a kisvállalkozások számára hozta létre.
Felhívták a figyelmet: július elsejéig ellenőriznie kell minden vállalkozásnak, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét.

 

Indokolt felmérni azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérni számlázó program használatra - mutatott rá az adóhivatal. Emlékeztettek: jövő hónap elejétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.

Aki a NAV online számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban – írták.

A programot – amelyet az adóhivatal honlapjáról lehet elérni – a tesztrendszerben elvégzett sikeres regisztrációt követően lehet használni.

A tesztrendszert a következő oldalon lehet elérni: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/.

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Drágulnak az élelmiszerek, ha végleg betiltják ezt a vegyszert

2017. július 24. 07:57
Tumort okoztak állatkísérletekben a glifozát hatóanyagú totális gyomirtó szerek, ezért sokan e vegyszerek betiltását követelik. Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy a gazdáknak súlyos károkkal kell szembenézniük, ha nem használhatják a glifozátot, a fogyasztóknak pedig élelmiszer-drágulásra kellene felkészülniük.

Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzések 2018

2018. január 12. 08:37
2018 első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit vizsgálja a hatóság, a második és harmadik negyedévében a mezőgazdasági vállalatok kerülnek a középpontba - írja a KamaraOnline.