Gazdáknak és bérvállalkozóknak is hasznos az ingyenes NAV számlázó program!

2018. június 27. 09:04
Ingyenesen használható számlázó programmal segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást - tájékoztatott az adóhivatal.

A közlemény szerint a keddtől elérhető online számlázót a NAV javarészt a kisvállalkozások számára hozta létre.
Felhívták a figyelmet: július elsejéig ellenőriznie kell minden vállalkozásnak, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét.

 

Indokolt felmérni azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérni számlázó program használatra - mutatott rá az adóhivatal. Emlékeztettek: jövő hónap elejétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.

Aki a NAV online számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban – írták.

A programot – amelyet az adóhivatal honlapjáról lehet elérni – a tesztrendszerben elvégzett sikeres regisztrációt követően lehet használni.

A tesztrendszert a következő oldalon lehet elérni: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/.

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A szilícium szinte mindentől megóvja a növényeket

2016. augusztus 01. 08:04
A növényi szövetekben felhalmozódó szilícium enyhíti a stresszhatásokat és az aszály ellen is hatékony védelmet nyújthat.

Műanyag az élelmiszerekben?

2016. április 28. 10:33
A mikroműanyagok már az édesvizekben is igen nagy mennyiségben fordulnak elő, vajon az élelmiszereinkben is jelen vannak?