Gesztenyefák barnuló levelei

2016. szeptember 19. 09:23
Szeptember lévén, már-már azt hihetjük, hogy normális a lombhullató fák leveleinek hullatása, hiszen már ősz van. A naptár szerinti ősz azonban nem egyezik viszont a biológiai ősszel. Ugyan az élőlények, növények már érzékelik a nappalok rövidülését, viszont az őszi lombhulláshoz szükség van akár rövid, enyhe fagyos időjárásra is.

A vadgesztenye fát, előszeretettel használták őseink is parkokban, utak mentén, de kedveljük a házi kertekben is. Szinte mindenhol, ahol az országban járunk-kelünk a vadgesztenye fák levelei barnás színt mutatnak, és egy részük már a talajra is hullott. A lehullás oka viszont nem az ősz eljövetele, hanem egy növényvédelmi probléma eredménye.

Kapcsolódó cikkek

Megviseli a kánikula az ültetvényeket

2017. augusztus 04. 08:17
Minőségi romlást okozhat a most érő zöldségeknél és gyümölcsöknél a rendkívüli kánikula, de ha megfelelő átmenettel jön a lehűlés, a termés nincs veszélyben.

Tanulószerződés: hogyan szűnik meg, meddig jár az ösztöndíj?

2018. július 09. 07:58
Jár-e ösztöndíj a nyárra a tanulószerződést megszüntető tanulónak, ha nem megy nyári gyakorlatra?" – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.