Gyanúsítottként hallgatták ki az Echo TV stábját megtámadó tüntetőt

2019. január 21. 08:28
Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő egy demonstrálót a kudarcba fulladt rendezvényről+VIDEÓ

 

A rendőrök egy férfit garázdaság, egy másikat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő a szombat esti demonstrációt követően.

utótünti-PP576Fotó: Papajcsik Péter/Magyar Hírlap

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a garázdaság gyanújával előállított férfit gyanúsítottként hallgatta ki, tudatta a police.hu.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Budapesten az I., Várkert Bazár előtti területre bejelentett gyűlésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni. 

A 37 éves P. Árpádot a rendőrök előállították és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és a Lánchíd forgalmát akadályozta. A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget. A rendőri intézkedés során, a csoport egyik tagja az egyik intézkedő rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök azonosították és az elkövetés helyétől nem messze elfogták. Elfogását követően a 34 éves tolnai T. Jánost hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.  

Videón a támadás

Noha minden eddiginél kevesebben tüntettek szombaton, a Hír TV stábját verbálisan inzultálták, míg az Echo TV operatőrét durva támadás érte: megrongálták a kameráját, az okozott kár több százezer forint. Videón mutatjuk a történteket:

https://youtu.be/kUdVi-XfxPU

Már a kezdéskor látszott az érdektelenség

A hetek óta szervezett szombati demonstráció haldoklását már a Gundelnél lehetett érezni, ahol konkrétan 10-20 fő volt jelen a délre meghirdetett nagy ellenzéki palacsintázáson és zsíroskenyér-evésen. Innen és két további helyszínről mentek a résztvevők a Clark Ádám térre, ahol a 14 órára meghirdetett beszédek jóval a meghirdetett kezdés után hangzottak el - minden bizonnyal a szervezők is arra vártak, hogy hozzájuk csapódjon még néhány ember

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Jó alap a kormány minimálbér és garantált bérminimum emelési javaslata

2016. november 14. 08:27
A VKF 2016. november 11-i ülésén elérhető közelségbe került az a követelés, hogy a minimálbér érje el a létminimum szintjét – A LIGA Szakszervezetek sajtóközleménye.

Meglepő folytatása lett egy súlyos közlekedési balesetnek

2019. február 26. 08:27
Egy karambolozó autó utasa megsérült és ezt követően csak napi 4 órát tudott dolgozni. A kocsi kötelező felelősségbiztosítójától kérte a másik 4 órára jutó jövedelmet, járadékként. Az első fokú bíróság meg is ítélte azt, de utána veszített, mert kevés volt a bizonyíték a munkaképességének a csökkenésére. A jogeset a Bírósági Határozatok Gyűjteményében jelent meg.