Gyanúsítottként hallgatták ki az Echo TV stábját megtámadó tüntetőt

2019. január 21. 08:28
Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő egy demonstrálót a kudarcba fulladt rendezvényről+VIDEÓ

 

A rendőrök egy férfit garázdaság, egy másikat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő a szombat esti demonstrációt követően.

utótünti-PP576Fotó: Papajcsik Péter/Magyar Hírlap

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a garázdaság gyanújával előállított férfit gyanúsítottként hallgatta ki, tudatta a police.hu.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Budapesten az I., Várkert Bazár előtti területre bejelentett gyűlésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni. 

A 37 éves P. Árpádot a rendőrök előállították és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és a Lánchíd forgalmát akadályozta. A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget. A rendőri intézkedés során, a csoport egyik tagja az egyik intézkedő rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök azonosították és az elkövetés helyétől nem messze elfogták. Elfogását követően a 34 éves tolnai T. Jánost hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.  

Videón a támadás

Noha minden eddiginél kevesebben tüntettek szombaton, a Hír TV stábját verbálisan inzultálták, míg az Echo TV operatőrét durva támadás érte: megrongálták a kameráját, az okozott kár több százezer forint. Videón mutatjuk a történteket:

https://youtu.be/kUdVi-XfxPU

Már a kezdéskor látszott az érdektelenség

A hetek óta szervezett szombati demonstráció haldoklását már a Gundelnél lehetett érezni, ahol konkrétan 10-20 fő volt jelen a délre meghirdetett nagy ellenzéki palacsintázáson és zsíroskenyér-evésen. Innen és két további helyszínről mentek a résztvevők a Clark Ádám térre, ahol a 14 órára meghirdetett beszédek jóval a meghirdetett kezdés után hangzottak el - minden bizonnyal a szervezők is arra vártak, hogy hozzájuk csapódjon még néhány ember

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Kegyetlen szarvasmarha mészárlás történt Lengyeltótiban

2019. augusztus 21. 08:39
Két négyszáz kilós charolais fajtájú üszőt végeztek ki ismeretlenek Lengyeltótiban. A két szarvasmarhát lelőtték és feldarabolták

EGSZB vélemények II.

2018. november 09. 08:19
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság 2018. évi őszi ülésszakán több témáról fogadott el véleményt, így, többek között az Európai Munkaügyi Hatóságról, a szociális védelemhez való hozzáférésről, illetve munkavédelmi és fogyasztóvédelmi kérdésekről.