Gyorstalpalón képzik gazdává a politikusokat és üzletembereket

2015. október 30. 10:39
 Egy OKJ-s tanfolyammal és lakcímbejelentéssel bárki lehet helyben élő gazdálkodó, és licitálhat az állami földre.
Százával végzik az üzletemberek, politikusok, ügyvédek és családtagjaik ezekben a hetekben a „last minute aranykalászos tanfolyamokat” – írja a VS. A kormányrendelet alapján azok licitálhatnak majd az állami földekre, akik helyben lakó földművesek, és ennek azok is megfelelnek, akik részt vesznek egy OKJ-tanfolyamon. Ezek közül az aranykalászos gazdaképzőt a legegyszerűbb elvégezni.

 

Traktort és állatot sem kell látniuk

 

A portálnak a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont kapcsolattartója elmondta: folyamatosan nagy az érdeklődés a tanfolyamok iránt azóta, hogy a 2013-ban elfogadott földforgalmi törvény a földműves státuszhoz köti az egy hektárnál nagyobb termőföld birtoklását és a területalapú támogatásokat. Arra a kérdésre, hogy november végén lehet-e vizsgázni, ha a gazdajelölt még csak most jelentkezik a tanfolyamra, és nem akar lecsúszni az állami földlicitről, azt mondta: „ha felkészült, akkor igen”.

 

Továbi információk az alábbi linken olvashatóak:

http://24.hu/kozelet/2015/10/28/gyorstalpalon-kepzik-gazdava-a-politikusokat-es-uzletembereket/

 

Forrás:

http://24.hu/

Kapcsolódó cikkek

Október 16-tól megindul az agrártámogatások előlegfizetése

2020. október 14. 09:24
Október 16-tól megindul az agrártámogatások előlegfizetése - jelentette be az agrárminiszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ősz a KAP-ról szól majd

2019. augusztus 23. 09:14
Kétségkívül a Közös Agrárpolitika lesz a legfontosabb agrártéma az Európai Unióban ősszel, és várhatóan még a jövő év jelentős részében is. A vita érthetően tartja lázban a termelői szervezeteket és a tagállamokat: mindenekelőtt jelentős mennyiségű pénz elosztásáról van szó, amelyben egyelőre több a kérdőjel, mint a biztos pont.