Gyorstalpalón képzik gazdává a politikusokat és üzletembereket

2015. október 30. 10:39
 Egy OKJ-s tanfolyammal és lakcímbejelentéssel bárki lehet helyben élő gazdálkodó, és licitálhat az állami földre.
Százával végzik az üzletemberek, politikusok, ügyvédek és családtagjaik ezekben a hetekben a „last minute aranykalászos tanfolyamokat” – írja a VS. A kormányrendelet alapján azok licitálhatnak majd az állami földekre, akik helyben lakó földművesek, és ennek azok is megfelelnek, akik részt vesznek egy OKJ-tanfolyamon. Ezek közül az aranykalászos gazdaképzőt a legegyszerűbb elvégezni.

 

Traktort és állatot sem kell látniuk

 

A portálnak a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont kapcsolattartója elmondta: folyamatosan nagy az érdeklődés a tanfolyamok iránt azóta, hogy a 2013-ban elfogadott földforgalmi törvény a földműves státuszhoz köti az egy hektárnál nagyobb termőföld birtoklását és a területalapú támogatásokat. Arra a kérdésre, hogy november végén lehet-e vizsgázni, ha a gazdajelölt még csak most jelentkezik a tanfolyamra, és nem akar lecsúszni az állami földlicitről, azt mondta: „ha felkészült, akkor igen”.

 

Továbi információk az alábbi linken olvashatóak:

http://24.hu/kozelet/2015/10/28/gyorstalpalon-kepzik-gazdava-a-politikusokat-es-uzletembereket/

 

Forrás:

http://24.hu/

Kapcsolódó cikkek

Újabb jelentős döntések az agrárium támogatására

2020. április 15. 07:53
Június végéig mentesülnek más gazdasági területekhez hasonlóan a munkáltatók a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól a turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban, így a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkodási szolgáltatóknál is - közölte Nagy István agrárminiszter az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatója előtt.

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak ökoturisztikai fejlesztések

2020. július 10. 07:28
Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán a Baranya megyei Orfűn.