Hatalmas tüntetés jön Budapesten - lebénulhat az egész város a cafeteria miatt

2018. október 29. 10:03
Nagy demonstrációt terveznek a szakszervezetek a cafeteria védelmével, mivel a kormány ígérete ellenére nem egyeztet a juttatások megadóztatásáról velük.

A kormány nem tartotta be az ígéretét, semmiféle egyeztetés nem történt, ezért a szakszervezetek másfél hét múlva demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafeteria megadóztatása ellen - mondta a Népszavának Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) elnöke.

 
 

A tervek szerint november 6-án, kedden a Magyar Nemzeti Banktól a Parlamenthez vonulnak majd. A demonstrációt két nagy szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a LIGA Szakszervezetek szervezi.

A kormányzati megszorítás kétmillió munkavállalót érint rendkívül hátrányosan, főleg a lakhatás, a munkába járás és az öngondoskodás területén. Biztosra vehető ugyanis, hogy a cafeteria megadóztatása miatt a munkaadók jelentősen csökkenteni fogják a juttatásokat.

Ha a szakszervezeti tüntetés nem jár eredménnyel, akkor tovább kell gondolni, hogy következő lépésként milyen akcióegységet hoznak létre.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Utólagos adótraffipax

2018. március 09. 08:12
Március 13-tól az adóhivatal azt is ellenőrzi, hogy a dolgozók megkapták-e a 8 százalékkal megemelt minimálbért, illetve a 12 százalékkal magasabb összegű garantált bérminimumot – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Öt pont a bolygó megmentéséért

2018. október 30. 07:15
Csaknem ötven évvel ezelőtt a Római Klub A növekedés határai című jelentésében arra figyelmeztetett, hogy ha a gazdasági növekedés rohamléptekben folytatódik, a környezeti szempontok figyelembevétele nélkül, akkor a világ ökológiai és gazdasági összeomlással nézhet szembe a 21. században. Lényegében ez történik most. Amint a Római Klub számára készített új kutatások mutatják – és amit az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének, az IPCC-nek a legújabb jelentése is megerősít –, a világ egy újabb katasztrófa felé tart.