Helyiek és turisták a Balatonnál – konferencia a fenntarthatóságról és az innovációról

2022. november 15. 10:32
November 25-én szakmai konferenciát rendez a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Balatoni Turisztikai Kutatóintézet "Helyiek és turisták a Balatonnál – fókuszban a fenntarthatóság és az innováció" címmel.
Helyiek és turisták a Balatonnál – konferencia a fenntarthatóságról és az innovációról
A rendezvény előadói a térségben tapasztalható aktualitásokhoz kapcsolódóan osztják meg gondolataikat, kutatási eredményeiket. A résztvevők tájékozódhatnak a balatoni területfejlesztés aktualitásairól, a Balaton-felvidék tájhasználatának jó gyakorlatairól, valamint a Veszprém-Balaton 2023 monitoringjáról.
 
A délelőtti előadások további témái között szerepel a kultúrafogyasztás és az érzelmi és kulturális intelligencia összefüggése, a körforgásos gazdaság és a társadalmi innováció.
 
A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A részletes program és a regisztráció ezen a linken elérhető.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Újranyitott két alföldi termálfürdő

2023. február 13. 12:41
Február 10.-én a Tiszaörsi Termálfürdő és a Csongrádi Gyógyfürdő ismét megnyitotta kapuját a vendégek előtt. Utóbbi a nyitónapra különleges programokkal, többek között éjszakai fürdőzéssel és szauna szeánszokkal készült.
Tiszaörs hárommedencés termálfürdője tavaly októbertől heti három nap volt nyitva egészen a januári bezárásáig és ez az újranyitást követően is így lesz. A fürdő péntektől vasárnapig várja a vendégeket 9 és 18 óra között. Ugyan a nyitvatartás egy órával tovább tart, ezzel együtt a belépők árai is emelkedtek. Míg novemberben egységesen 2000 forintba került minden jegy, ebben az évben a felnőtt napijegy 2500 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2200 forintba kerül majd - írja a termalonline.hu.

A Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztése - látványtervek

2024. január 10. 16:41
Jelentős lépés a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztésében a Chain Bridge Ventures Kft. most bejelentett nagyberuházása. A cég a Bánáti + Hartvig építésziroda tervei alapján építteti fel a 29 ezer négyzetméteres Centralét.
A Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél épülő Centraléban üzletek, irodák, hotel, szolgáltatási terek és ételudvar is várja majd a látogatókat. A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik új mozgólépcsőkkel és új zöldterülettel.