Idén megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat

2016. február 17. 11:53
Az idei évben megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat, a rendelkezésre álló összesen 1300 milliárd forintnyi forrásból 610 milliárdra már jelentkezhetnek az érintettek.

Az előző uniós költségvetési ciklusban tapasztalt erőteljes forráskoncentráción – a támogatások felét a potenciális pályázók 1 százaléka igényelte – változtatni akart a kormány, a kis- és közepes vállalkozásokat, családi gazdálkodásokat kiemelten kívánja segíteni.

A már lezárult pályázatok alapján a tapasztalat az, hogy a rendelkezésre álló források két-háromszorosára érkezik be igény a beruházási támogatások esetében.

Kiemelt cél a munkaerőigényes ágazatok – állattenyésztés, kertészet, erdőgazdálkodás – fejlesztése, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozását segítő beruházások támogatása.

Február 25-től lehet a pályázatokat benyújtani az élelmiszer-feldolgozással kapcsolatos beruházásokra, melyek támogatására 151 milliárd forint áll rendelkezésre. Kertészeti fejlesztésekre – ültetvénytelepítés, üvegházak, fóliák kialakítása, hűtőházak építése, gomba-, gyógy- és fűszernövény termesztés – 75 milliárd forintos keretet különítettek el, 66 milliárdnyi pályázat pedig már megjelent.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Új támogatásokkal indul 2017

2017. január 18. 07:54
A kormány a gazdák életének megkönnyítése érdekében több ponton is módosítja a szaktárca zöldítéssel kapcsolatos előírásait. 2017-től kibővül például az ökológiai jelentőségű másodvetésben vethető fajok listája, valamint az elmúlt két év tapasztalatai alapján az ökológiai jelentőségű másodvetések kezelésére fenntartási időszakot határoznak meg.

Ezeket a Vidékfejlesztési pályázatokat várjuk idén nyáron II.

2016. május 30. 11:56
Júniusban várható a kertészeti gépek korszerűsítésére, júliusban pedig a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásra vonatkozó kiírások meghirdetése.