Irány Békéscsaba!

2018. március 07. 07:56
Munkavédelmi tájékoztató rendezvény a mezőgazdasági ágazatban dolgozók számára Békéscsabán 2018. március 8-án. Március 28-án Győrött leszünk. 

A GINOP-5.3.4-16 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése - Komplex munkahelyi egészség- és biztonságfejlesztési program a mezőgazdasági ágazatban projekt keretében a MÉDOSZ és a MOSZ közösen valósítja meg a projekt fő célkitűzését a mezőgazdasági ágazat munkavállalóira és munkáltatóira egyaránt kiterjedő tájékoztatást a munkavédelem, munkahelyi biztonság és egészség területén.

A munkavédelmi tudatosságot szeretnénk fejleszteni az agrárium szereplői körében hozzájáruzlva a munkakörülmények javításához, a munkaerő- kínálat fejlesztéséhez, ezáltal pedig a foglalkoztatás minőségének javításához és versenyképes magyar gazdaság létrehozásához. A projekt kiterjed a munkavédelemre, az egészséges és biztonságos munkakörülmények bemutatására kiterjedő útmutatók és tájékoztató anyagok elkészítésére, online közzétételére, tanulmányok és oktatási segédanyagok, munkavédelmi képviselők ágazat specifikus képzési tananyagának kidolgozására.

Az elnyert GINOP-5.3.4-16 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése - Komplex munkahelyi egészség- és biztonságfejlesztési program a mezőgazdasági ágazatban projekt keretében kívánjuk megvalósítani a mezőgazdasági ágazat munkavállalóira és munkáltatóira egyaránt kiterjedő tájékoztatást a munkavédelem, munkahelyi biztonság és egészség területén.

A rendezvények nem csak a munkavédelmi képviselőknek szólnak, hanem minden munkavállaló számára, akinek fontos az egészsége és biztonságban szeretné tudni magát munkahelyén, hozzájárulva ahhoz, hogy munka után épségben hazaérhessen családjához.

Ezúton jeleznénk, hogy 2018. II és III negyedévében kiemelt helyen szerepel a mezőgazdaság a munkavédelmi ellenőrzések tervében.

Az ellenőrzési terv elsődleges célja, hogy egységes és kiszámítható alapot nyújtson a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést végző hatóság részére. Célkitűzés továbbá az is, hogy a jogkövető vállalkozások versenyhátránya csökkenjen, ezzel együtt a munkavállalók alapvető jogai érvényesüljenek.

A hatóság ellenőrzési típusa között szerepel a komplex ellenőrzése: munkavédelmi és munkaügyi szempontból is lefolytatott teljes körű ellenőrzés. Mint látható minden munkáltató és munkavállaló számára fontos, hogy tisztában legyen a legfrissebb információkkal, tudnivalókkal

 

Kapcsolódó cikkek

Legyen sokkal több támogatás? - Most üzenhet Brüsszelnek

2017. március 16. 10:33
Május elejéig várja az Európai Bizottság egy online kérdőíves felületen a gazdálkodók, az érdekvédelmi és szakmai szervezetek, valamint más intézmények véleményét a jelenlegi Közös Agrárpolitikáról (KAP). Az Európai Bizottság a válaszokat figyelembe veszi a 2020 utáni új KAP kialakításakor.

Márciusban igényelhető az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálására szolgáló csekély összegű támogatás

2016. február 24. 13:19
Fontos! A támogatás kizárólag az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk alapján igényelhető, így a kérelmezés alapja nem lehet azonos a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében kezelt káreseményekkel!