Irány Békéscsaba!

2018. március 07. 07:56
Munkavédelmi tájékoztató rendezvény a mezőgazdasági ágazatban dolgozók számára Békéscsabán 2018. március 8-án. Március 28-án Győrött leszünk. 

A GINOP-5.3.4-16 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése - Komplex munkahelyi egészség- és biztonságfejlesztési program a mezőgazdasági ágazatban projekt keretében a MÉDOSZ és a MOSZ közösen valósítja meg a projekt fő célkitűzését a mezőgazdasági ágazat munkavállalóira és munkáltatóira egyaránt kiterjedő tájékoztatást a munkavédelem, munkahelyi biztonság és egészség területén.

A munkavédelmi tudatosságot szeretnénk fejleszteni az agrárium szereplői körében hozzájáruzlva a munkakörülmények javításához, a munkaerő- kínálat fejlesztéséhez, ezáltal pedig a foglalkoztatás minőségének javításához és versenyképes magyar gazdaság létrehozásához. A projekt kiterjed a munkavédelemre, az egészséges és biztonságos munkakörülmények bemutatására kiterjedő útmutatók és tájékoztató anyagok elkészítésére, online közzétételére, tanulmányok és oktatási segédanyagok, munkavédelmi képviselők ágazat specifikus képzési tananyagának kidolgozására.

Az elnyert GINOP-5.3.4-16 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése - Komplex munkahelyi egészség- és biztonságfejlesztési program a mezőgazdasági ágazatban projekt keretében kívánjuk megvalósítani a mezőgazdasági ágazat munkavállalóira és munkáltatóira egyaránt kiterjedő tájékoztatást a munkavédelem, munkahelyi biztonság és egészség területén.

A rendezvények nem csak a munkavédelmi képviselőknek szólnak, hanem minden munkavállaló számára, akinek fontos az egészsége és biztonságban szeretné tudni magát munkahelyén, hozzájárulva ahhoz, hogy munka után épségben hazaérhessen családjához.

Ezúton jeleznénk, hogy 2018. II és III negyedévében kiemelt helyen szerepel a mezőgazdaság a munkavédelmi ellenőrzések tervében.

Az ellenőrzési terv elsődleges célja, hogy egységes és kiszámítható alapot nyújtson a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést végző hatóság részére. Célkitűzés továbbá az is, hogy a jogkövető vállalkozások versenyhátránya csökkenjen, ezzel együtt a munkavállalók alapvető jogai érvényesüljenek.

A hatóság ellenőrzési típusa között szerepel a komplex ellenőrzése: munkavédelmi és munkaügyi szempontból is lefolytatott teljes körű ellenőrzés. Mint látható minden munkáltató és munkavállaló számára fontos, hogy tisztában legyen a legfrissebb információkkal, tudnivalókkal

 

Kapcsolódó cikkek

Gyakorlatilag befejeződött a búza aratása

2016. július 28. 08:18
Még a földek egy-két százalékán dolgoznak a gazdák MH/MTI – 2016.07.27. 14:57 
Gyakorlatilag befejeződött a búza idei aratása az országban, a kedvezőtlen időjárás miatt a betakarítandó terület 1-2 százalékán még dolgoznak a gazdálkodók - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerdán az MTI-nek.
 

Borászati infrastruktúra program valósulhat meg a Tokaji Borvidéken

2016. március 02. 19:22
Megvalósulhat a Tokaji Borvidék Borászati Közösségi Infrastruktúra Program, a kormány ugyanis támogatja azt - olvasható az erről szóló kormányhatározatban.