Ismét súlyos tévedésben az LMP

2017. szeptember 20. 07:52
Ellentétben a Lehet Más a Politika (LMP) ma kiadott közleményével, a FIDESZ-KDNP parlamenti képviselőinek szavazataival Magyarország elsőként tűzte ki célként Alaptörvényében a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság biztosítását.

A kormány a FIDESZ-KDNP-vel karöltve elsőként ültette át azt az irányelvet nemzeti jogrendünkbe, amely lehetővé teszi, hogy most már szuverén módon dönthetünk: nem akarunk GMO-kat termeszteni országunk területén. Mindamellett, hogy hazánkban az új irányelvnek köszönhetően a jövőben sem lesznek termeszthetőek GMO-k, Európa GMO-mentessé válásának érdekében is fontos lépéseket tettünk. Egyetlen egy esetben sem támogatjuk GM termékek engedélyezését az uniós szavazásokon, utoljára – néhány nappal ezelőtt – szeptember 14-én szavaztunk nemmel az Európai Parlamentben. Határozott fellépésünknek köszönhetően miniszteri rendelettel szabályoztuk az élelmiszerek és takarmányok GMO-mentes jelölését, hamarosan pedig bevezetjük a fenti jogszabályon alapuló GMO-mentes védjegyet is, amely fokozott biztonságot jelent mind a fogyasztónak, mind az előállítónak.

Felszólítjuk Sallai R. Benedeket és az LMP-t, hogy hagyjanak fel a felesleges hisztériakeltéssel, hiszen az általuk kiadott sajtóközlemény csak egyet bizonyít: az elmúlt parlamenti ciklus alatt nem sikerült a GMO-mentességgel kapcsolatos alapvető információkat elsajátítaniuk. Elismerjük, Képviselő úrnak nem könnyű átlátnia ezt a bonyolult szakterületet, azonban javasoljuk, hogy megfelelő ismeretek hiányában ne írjon sajtóközleményt.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A határhoz közel jelent meg a vírus

2018. január 23. 11:15
Afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki az ukrán állategészségügyi hatóság a Beregszászi járásban, Rafajnaújfalu közelében kilőtt vaddisznóból.

Orbán Viktor: a multik átverik a vásárlókat

2017. október 16. 11:40
Az európai gazdaság az egymás iránti bizalmon nyugszik, ez a kötőanyaga - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban, ahol európai uniós (EU-s) találkozót tartottak az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfőinek, illetve az összes uniós tagország képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével.