Itt a sárgadinnye szezon. Így válasz ki a legszebbet!

2018. június 29. 08:01
Nem csak görögdinnye választáskor alkalmazhatunk különböző praktikákat a legtökéletesebb termés megtalálására, de sárgadinnye vásárlásakor is bevethetünk néhány trükköt, hogy biztosan a legédesebb és legérettebb darabot vigyük haza. Mutatjuk mikre figyelj oda, hogy ne érjen otthon csalódás és biztosan a legjobb minőségű sárgadinnyét vidd haza.

Korábban megírtuk már, hogyan válaszd ki a legjobb görögdinnyét, itt az ideje, hogy a sárgadinnye szerelmeseinek is kedvezzünk. Van ugyanis néhány módszer, amelyeket ha bevetünk, biztos, hogy sikerül majd érett sárgadinnyét hazavinnünk. A sárgadinnyével nehéz dolgunk van, a legegyszerűbb ugyanis az lenne, ha már a színéből meg lehetne állapítani, hogy érett-e a termés, itt azonban nem erről van szó, mivel a termés színe fajtától függően eltérő lehet.

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van.

A görögdinnyétől eltérően a sárga utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy leszedés után is folytatódnak az érési folyamatai. A sárgadinnye ezért rövidebb ideig tárolható, mint a görög, vagyis meleg nyári időben néhány napi állás után hamar megpuhul, megpenészedik, megromlik, és fogyasztásra alkalmatlanná válik.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Kapós a GM mentes szója

2018. szeptember 24. 09:22
Beltartalmai értéke nem a legjobb, mégis előnyben van a magyar termény
 

Újra kiválónak kell lennie az agrárszaktudásnak

2017. február 01. 08:26
A GDP-nek mindössze csak 1-2 százalékát fordítjuk oktatásra, ennek súlyos következményei vannak, ugyanakkor az egyetemeknek is fel kell ismerniük, hogy nem árt a frissítés. Az uniós támogatások nem tartanak örökké, valószínűleg ez a kényszer is kell a változtatáshoz.