Jó tudni! - Két fontos határidőt is módosított Lázár minisztériuma

2016. március 29. 08:01
Meghosszabbította a Miniszterelnökség a településképi épületek és a mezőgazdasági kisüzemek támogatására korábban kiírt vidékfejlesztési pályázatok beadási határidejét. A tárca szerint a módosítás célja, hogy több idő legyen a szükséges dokumentumok előkészítésére.

Két korábban kiírt vidékfejlesztési felhívásnál is módosította a pályázati határidőket a Miniszterelnökség. A tárca közleménye szerint a mostani változtatások a „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése” és a „Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése” című pályázatokat érintik, amelyeknél összesen 40,9 milliárd forintos támogatási keretet határoztak meg.

A módosított határidő szerint a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak korszerűsítésére április 11-től, a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére pedig március 31-től lehet pályázni. A kérelmeket elektronikus úton lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A határidőt azért kellett megváltoztatni, hogy az ügyfeleknek több idejük legyen a szükséges dokumentumok előkészítésére, így a támogatási keret sikeres lekötésére – fogalmaz a tárca közleménye.

A pályázati felhívásokról a www.szechenyi2020.hu oldalon lehet részletes tájékoztatást olvasni.

forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A tejágazat teljes körű áfacsökkentésben bizakodik

2018. január 09. 12:50
Stabilizálódott és növekedésnek indult a hazai tejágazat 2017-ben a Tej Terméktanács elnöke szerint. Úgy vélte, fontos lenne, hogy az áfacsökkentést már idén az összes fogyasztói folyadéktejre kiterjesszék.

Megvan! - Egy család jövőre 35-40 ezer forintot sprórolhat

2016. április 21. 07:47
Egy családnál 35-40 ezer forinttal maradhat több jövőre, amikor 5 százalékra csökken a tej, a baromfihús,a tojás és az éttermi vendéglátás áfája. Ez összesen 59 milliárd forint éves megtakarítást jelenthet.