Jobban járnak mostantól a termelői csoportok

2016. június 14. 09:01
A pályázók forráshoz jutását segítik azon 2016. június 10-én megjelent módosítások, amelyek a termelői csoportokra és a termelői szervezetekre vonatkozó jogosultsági feltételeket érintik.

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések során a Miniszterelnökség elérte, hogy egyszerűbbé váljon a termelői csoportok és a termelői szervezetek számára a jogosultsági feltételek teljesítése. A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaiban a termelői csoportokat és a termelői szervezeteket érintően egységesen módosításra kerültek a mezőgazdasági árbevételre és a Standard Termelési Értékre (STÉ) vonatkozó feltételek –tudatta az Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság.

 

 
 
 

 

Amennyiben a Vidékfejlesztési Program keretében termelői csoport, illetve termelői szervezet kíván pályázni, akkor elegendő, ha a tagok összeszámolt árbevételének legalább 50 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származik, továbbá elegendő a tagok 50 százalékának igazolnia azt, hogy legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.

támogatás

Könnyebbé válik a termelői csoportok számára az uniós források lehívása – fotó: Shutterstock

A könnyítésnek köszönhetően még több gazdálkodó számára nyílik lehetőség uniós forrás lehívására és beruházásaik közös megvalósítására. A Miniszterelnökség felhívja a pályázók figyelmét, hogy kérelmeiket körültekintően, a változásokat figyelembe véve készítsék el. A részletekről awww.szechenyi2020.hu weboldalon olvasható bővebb tájékoztatás.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

A magyar gazdák mellett áll az EP

2017. május 04. 07:40
Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a „A termőföldek koncentrációjának jelenlegi állapota az Unióban” elnevezésű parlamenti jelentést Brüsszelben. „Az Európai Parlament a földkérdésben is a magyar és az európai gazdák mellé áll. Kimondja, hogy a tagállamok széles jogalkotási jogkörrel rendelkeznek a termőföld védelme, a gazdáknak termőföldhöz és erdőhöz jutás és a föld-koncentráció, a földrablás és a földspekuláció elleni küzdelem biztosítása érdekében” – emelte ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő.

Alacsony bérekből nem lesz kereslet

2017. november 30. 09:01
"Olcsó munka vagy erős szakszervezetek?" címmel került megrendezésre az Új Egyenlőség online társadalomelméleti magazin és a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával a Közbeszélgetések vitasorozat aktuális eseménye 2017. november 29-én a MASZSZ székházában.