Kedves strómanok, lehet szétkapkodni a híres ménest!

2015. december 12. 09:22
" Békéscsabán árulni kezdték a Mezőhegyesi Ménesbirtok földjeit. A mezőhegyesiek tiltakoztak, közben úgy tudjuk, Lázár János a kisvárosba megy tárgyalni.
Mintegy ötven tüntető érkezett a mezőhegyesi földek árverezésére Békéscsabán, az eseményen megjelent több ellenzéki politikus is. Ott volt az LMP-s Sallai Róbert Benedek is, aki a novemberi tüntetésre inkább nem ment el, mert nem akart egy eseményen mutatkozni többek között Gyurcsány Ferenccel, erre pártja egyébként utasította is."
 

"A felszólalók közül elsőként Sallai világított rá arra, hogy megbukott a termőföld-privatizációs rendszer és az, amit a Fidesz ígért, hiszen uniós tagállami polgárok is tudnak földet vásárolni, ha akarnak, ráadásul nekik tőkeelőnyük is lehet minden magyar kisgazdálkodóval szemben. Kijelentette, hogy szerinte közel sem igaz az, hogy a földek elárverezése a kisgazdák érdekeit szem előtt tartva történne. „Amit ma látunk, az a hozzá nem értő, koncepciótlan agrárgazdaság eredménye, és nyilvánvalóan ez van akkor, amikor jogászok vezetik azt az agrártárcát, aminek meghatározónak kellene lenni a vidék foglalkoztatásában” – hangsúlyozta."

 

További részletek az alábbi linken tekinthetőek meg:

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kedves-stromanok-lehet-szetkapkodni-a-hires-menest-97501

 

Forrás:

http://magyarnarancs.hu/

Kapcsolódó cikkek

Lejárt a türelmi idő: rengeteg magyar dolgozót darál be az otthoni munkavégzés

2021. július 14. 08:15
Letelt a türelmi idő: aki mindeddig nem tudott alkalmazkodni a digitális korhoz, az komoly problémákkal szembesülhet - mondta Szirtes Hajnalka szervezetpszichológus. A szakember a Portfolio HR Revolution konferencián tartott előadásában kifejtette, hogy két képessége romlott látványosan azoknak, akik rendszeresen az online térben mozognak: a konfliktuskezelés és a döntéshozatal. És ez nyilván nem csak a serdülőkre, hanem ránk, munkavállalókra is igaz, hiszen egyre több időt töltünk a gépek előtt.

A mezőgazdaságot is átformálják a robotok

2019. március 04. 08:08
A mezőgazdaságban alkalmazott robotok globális piaca 2025-re eléri a 25 milliárd dollárt - írta hétfői számában a Népszava, amely az agrarszektor.hu alapján a mezőgazdasági robotgyártásban világszinten élen járó Naio Technologies cég képviselőit idézte.