Kegyetlen szarvasmarha mészárlás történt Lengyeltótiban

2019. augusztus 21. 08:39
Két négyszáz kilós charolais fajtájú üszőt végeztek ki ismeretlenek Lengyeltótiban. A két szarvasmarhát lelőtték és feldarabolták

A Blaser család növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkozik Lengyeltóti környékén, de tartanak néhány állatot is, éppen a fenntarthatóság miatt - írja a likebalaton.hu.

Két szarvasmarhát mészároltak le brutáls kegyetlenséggel - fotó: pixabay.com

Azért vittek hat charolais fajtájú szarvasmarhát is a szilvás kertjükbe, hogy ne kelljen annyit kaszálni. Hétfőn, amikor a gyümölcsös melletti területen dolgoztak, arra lettek figyelmesek, hogy a hat marhából csak négy van együtt a területen, és nagyon furcsán viselkednek. Borzalmas dologra leltek, amikor megnézték mi történt.

Két állatnak csak a maradványait, a frissen levágott fejét, a bőrét és a csontjait találták meg a szilvafák között.

– Iszonyú volt a látvány – mondta az állatok gazdája. – Meg kell mondanom, megkönnyeztük, ami történt és nem is az anyagi kár miatt keseredtem el, hanem azon, amit az állataimnak ki kellett állniuk néhány kegyetlen ember miatt. Tenyészállatnak neveltük őket, így a tettesek nem egyszerűen annyi kárt okoztak, amennyit elvittek, hanem sokkal többet.

Kihívtuk a rendőrséget, akik nagyon lelkiismeretesen helyszíneltek, és a nyilvánossághoz is azért fordultunk, mert azt reméljük, talán látott valaki valamit a hétvégén Lengyeltóti környékén, ami gyanús lehet neki, ha meghallja, mi történt. Esetleg eladásra kínáltak marhahúst és összeáll a kép…

Egy másfél éves charolais üsző 400 kilós, ezek az állatok két éves korukra fejlődnek ki teljesen, akkor elérik a 6-700 kilót is, csak úgy leteríteni nem is lehet őket. A helyszínelés során kiderült, hogy egy 22-es kaliberű puskával lőtték őket agyon, több töltényt is összegyűjtötek a területen a nyomozók. Az állatok bordái között több lövés nyomát is megtalálták. A hétvégén történhetett ez a szörnyűség, pénteken még nem volt baja az állatoknak.

Akik lelőtték a marhákat, profik lehettek, ugyanis szakszerűen szedték le a csontokról az összes húst. A tulajdonosok éppen ezért orvvadászokra gyanakszanak, és a többi állatot is féltik. A környékben hatalmas a felháborodás, gazdák és vadászok is segítséget ajánlottak, hogy kiderüljön mi történt. A nyomravezetőnek 300 ezer forintot ajánlott fel a család.

agrotrend.hu / likebalaton.hu

Kapcsolódó cikkek

Ultimátumot adott Orbán Viktornak és Ádernek Jánosnak a Teleki Blanka gimnázium igazgatója

2016. március 16. 07:44
Amennyiben Orbán Viktor és Áder János március 23-ig nem kér bocsánatot "az elmúlt elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor egy héttel később egy órás országos munkabeszüntetés hirdetnek -  jelentette be Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. A Kossuth téren több mint tízezren tüntettek a közoktatás átalakításáért a Tanítanék Mozgalom által szervezett demonstráción.