Képviseltek és képviselet nélküliek a magyar médiában

2021. május 31. 12:42
Az Új Egyenlőség magazin és a Friedrich Ebert Stiftung Budapest ez évi 5 részből álló közbeszélgetés-sorozatának címe: „Társadalmi kiegyezés lehetősége Magyarországon”. A sorozat célja, hogy feltérképezze a megbékélés és harmónia lehetőségét egymással jelenleg éles ellentétben álló csoportok és jelenségek között.
Képviseltek és képviselet nélküliek a magyar médiában

A harmadik, május 11-i online rendezvényen Csigó Péter, Hammer Ferenc és Sükösd Miklós média szociológusok beszélgettek a nemzetközi és hazai média viszonyokról, a nyilvánosságot, a közgondolkodást mindinkább befolyásoló, a médiák működését és fogyasztását jellemző trendekről. Pogátsa Zoltán az Új Egyenlőség főszerkesztőjének kérdésére, hogy mi lenne a beszélgetésben résztvevők 1-1 kívánsága, ha szabadon és újonnan építhetnének a társadalom sokszínűségét képviselő és azt bemutatni képes plurális média rendszert, nagyon érdekes, a beszélgetést a későbbiekben is meghatározó induló gondolatok hangzottak el. Hammer Ferenc a tényeket szeretné a visszakapni, azt, hogy komoly dolgokról komolyan is lehessen beszélgetni azért, hogy ismét legyenek közös tényeink, közös tudásunk. Sükösd Miklós egy nem állami és nem is magán, de politikai konszenzus alapján jól működő közmédiát vizionált. Csigó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalmi érdekeket méltányos módon képviselő médiarendszer igényli a társadalmi csoportokat valóságosan képviselő szervezetek létét.

A különböző egyetemeken oktató médiaszociológusok elmondták gondolataikat a közmédia és a kereskedelmi média szerepéről a szegények és elnyomottak hangjának megjelenítésére és kiegyensúlyozottabb képviseletére, továbbá a közösségi médiák dezinformálásának ellensúlyozására.

www.ujegyenloseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Digitalizáció az erdőgazdaságban

2021. október 13. 07:56
A Mecsekerdő Zrt. digitális készletnyilvántartás bevezetésével korszerűsíti gazdálkodását: az új, mobiltelefonos alkalmazással mellőzhetők a papír alapú nyomtatványok, ami nem csak a vállalat környezettudatosságát erősíti, hanem az értékesíthető készletekről, fatermékekről naprakész adatok állnak rendelkezésre. A működő szakmai információs rendszer további modulja a terepen dolgozó szakemberek napi munkájában aktuális információt biztosít az egyes erdők, erdőrészletek faállományáról, termőképességéről is.

Munkáltatói lakáscélú támogatás 2019-ben

2019. október 14. 09:59
Egyetlen lehetőség maradt csupán