Kihagyhatatlan program idén is Hajdúböszörményben: Traktorhúzó Európa Kupa 2016Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa ke

2016. július 18. 08:21
Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa keretében - közölte a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.
 

Ficsor László tájékoztatása szerint augusztus 13-án a Light Modified, 3,5 tonnás, kerozinnal hajtott versenytraktorok, egy nappal később pedig a ProStock diesel meghajtású versenytraktorok futamára kerül sor. A versenyzőknek az erőgépeikkel 5-25 tonnás súlypadot kell speciális föld-agyag pályán 120 méterre elhúzniuk minél rövidebb idő alatt - magyarázta a verseny lényegét az egyesület elnöke.

Versenytraktor-bemutató hamarosan itt az agrárszektor.hu-n!

 
Az expó elsőszámú szakmai programját pedig idén is a Portfolio és az agrárszektor.hu garantálja:
 A tavalyihoz hasonlóan idén is várunk minden érdeklődőt a Kelet-magyarországi Agrárfórumon, amelyen tavaly több, mint 250 résztvevő volt jelen. Ízelítő az idei programból: zöldítés, élelmiszeripari GINOP források és fejlesztési lehetőségek, uniós pályázati dömping, agrárfinanszírozás, versenyképes húsmarhatartás, kelet-magyarországi cégtrendek.
A konferencia helyszíne: Hajdúböszörmény, Hajdúsági Expo
Időpont: 2016.08.12., 9:00-14:00
A konferencia ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
Részletes konferenciaprogram és jelentkezés itt!

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere hozzátette: az augusztus 12-én kezdődő háromnapos programsorozat nagy érdeklődéssel várt eseménye lesz a karneváli felvonulás. A népszerű rendezvényen együtt vonulnak fel versenytraktoraikkal, munkagépeikkel, kamionjaikkal, szekereikkel a helyi lakosok és az eseményre Hajdúböszörménybe érkezők - fűzte hozzá. A polgármester elmondta: a programsorozat részeként ötödik alkalommal rendezik meg a Hajdúsági Expót mintegy félszáz kiállító részvételével. Saját portékájával a hét hajdúváros is ott lesz majd a vásárban.

A hivatalos versenyszámok mellett amatőr magyar traktorhúzók is megmérkőznek a súlyhúzással, de idén először agráripari szakképzésben résztvevő diákok is megmutathatják ügyességüket - tette hozzá. Utóbbi kapcsán Ficzere Róbert, a helyi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző iskola és Kollégium igazgató-helyettese elmondta: két határon túli és nyolc hazai mezőgazdasági középiskola tanulói a Traktoring mezőgazdasági ügyességi verseny keretében traktorhúzásban, traktoros ügyességi versenyen, gyorsasági kerékcserében, vetőmag- és gyomnövény felismerésben, főzésben és gokartversenyen mérik össze ügyességüket.

Hangulatképek a tavalyi rendezvényről:

 













 
Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Miért fogadták el csendben az ápolók, hogy az orvosok helyzete javult, miközben az övék még romlott is?

2021. május 10. 09:31
Az ápolók jelentős része szörnyű körülmények között dolgozva kapta a nyakába a járványt

Így előzze meg a gerincbántalmakat!

2019. május 10. 09:42
Ülőmunkát végez, sokat kell emelnie, vagy más körülmény miatt éri egyenlőtlen terhelés a gerincét? Esetleg már érzi is ennek a következményeit, Önnek is egyre gyakrabban fáj a nyaka, a háta, a dereka? Néhány tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek ezek elkerülésében.