Kihirdették 2018 legszebb madárfotóit, egytől egyig lenyűgözőek

2018. augusztus 24. 09:12
A British Trust for Ornithology nevű brit madárvédő szervezet 2015 óta minden évben megrendezi az év madárfotósa versenyt, és idén sem történt ez másként.

Azt már a döntős felvételek láttán lehetett tudni, hogy a zsűrinek rendkívül nehéz dolga lesz a mostani kiírásban, a győztes képeket elnézve pedig még a laikusok szája is tátva marad.

                          A versenyben 8 különböző kategóriában hirdettek                           eredményt az augusztus 20-i díjátadón. A zsűri a                             végső döntés meghozatalakor  egyáltalán nem vette                       figyelembe, hogy ki készítette az adott felvételt, így                         amatőrök és profik egyenlő esélyekkel indultak a                              győzelemért.

A fődíj nyertese 5 ezer fontot, átszámítva több mint másfél millió forintot tudhat magáénak, a többi helyezettet pedig felszereléssel és jelképes pénzösszeggel díjazzák.

Máté Bence révén magyar érdekeltség is volt a szűkített listán, de a tehetséges természetfotós ezúttal nem került fel a dobogóra.

2018-ban az év madárfotósa címet a perui Pedro Jarque Krebs zsebelte be, és egyúttal a kreatív fotózás kategóriában is első helyet ért el a karibi flamingóknak köszönhetően.

Fotó: Pedro Jarque Krebs, Peru Az év fiatal madárfotósa – Búbos vöcsök Fotó: Johan Carlberg, Svédország Portré, 1. helyezett – Vékonycsőrű víztaposó Fotó: Saverio Gatto, Olaszország Madarak a természetben, 1. helyezett – Strucc Fotó: Salvador Colvée, Spanyolország Figyelem a részletekre, 1. helyezett – Pompás koronásgalamb Fotó: David Easton, Szingapúr A madarak viselkedése, 1. helyezett – Szulák Fotó: Richard Shucksmith, Egyesült Királyság Madarak repülés közben, 1. helyezett – Kis kócsag Fotó: Sienna Anderson, Egyesült Királyság Kerti és városi madarak, 1. helyezett – Vörösbegy

Fotó: Nikos Bukas, Görögország

 

Az ezüst- és bronzérmes fotókat https://www.theguardian.com/environment/gallery/2018/aug/20/2018-bird-photographer-of-the-year-in-pictures tudod megtekinteni.

 

 

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

16 városban már biztos lesz blokád január 19-én

2019. január 08. 07:58
Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint eddig ennyi helyről jelezték, hogy részt vesznek a január 19-ére tervezett országos megmozdulásban.

Országaink most a táplálkozásra figyelnek

2016. május 13. 08:13
Nem elfeledkezve arról a jelentős mérföldkőről, hogy milyen alacsony szintre csökkent az éhezés mértéke Európában, figyelmünket most az új kihívásokra kell fordítani: az étkezés ne csupán a túlélést szolgálja, hanem az egészséges élet alapköve legyen. Egy globális szervezet élén, mely az éhezés felszámolását tekinti központi feladatának, mi jelenthetne nagyobb elégedettséget, mint látni a világ egyik jelentős régióját, ahol komoly előrelépések történtek ebben.