Kísérleti munkaügyi központokat vezetnek be

2018. augusztus 29. 08:37
A kísérleti programot először csak két megyében vezetik be. A tervek szerint a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában.

A megváltozott piaci körülmények miatt átalakítják a munkaügyi központok foglalkoztatási osztályainak működését. A pilot-program célja, hogy a következő 1-1,5 évben közel 50 ezer embert vezessenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában. Ezáltal a foglalkoztatási osztályok munkatársai az álláskeresőket végzettségük, illetve készségeik és képességeik alapján tudják kapcsolatba hozni a számukra megfelelő munkáltatóval.

Az államtitkár elmondta, hogy a rendszer átalakítását a pilot-program keretében először csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megyében indították el, a későbbiekben terjesztik ki az egész országra.

Bodó Sándor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szólt arról is, hogy főként a határ mentén, mint például Hajdú Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Baranya és Zala megyében vannak még jelentős munkaerő-tartalékok.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezek azok a mesterfogások, amelyekkel jó pálinkát főzhetünk

2017. november 02. 07:54
A vezéraromákban rejlenek azok a lényeges különbségek, amelyek a kisüsti és az úgynevezett tornyos eljárással készülő pálinkákat megkülönböztethetik. E komponenseket ugyanúgy befolyásolhatja az illékonyság, a megfelelő hely és mennyiség, mint a lepárlás körülményei. A legfontosabb tényező azonban a deflegmáció, amely részleges kondenzációt jelent. Ennek megfelelő beállításával mindkét módszerrel ugyanolyan ízű és illatú pálinkát készíthetünk ugyanabból a cefréből.

Magasabb fokozatba kapcsolt az élelmiszeripar

2018. augusztus 03. 07:25
Felpörgött tavalyi a hazai élelmiszeripar, a kapacitások kihasználtsága szinte minden ágazatban nőtt – írta a Magyar Idők csütörtökön. A legnagyobb bővülés a konzerv- és hűtőiparban volt, de a cukorkagyártásban, valamint a malomiparban érintett vállalkozások és pékségek is nagyobb arányban használták ki a rendelkezésre álló termelési lehetőségeket.