Kísérleti munkaügyi központokat vezetnek be

2018. augusztus 29. 08:37
A kísérleti programot először csak két megyében vezetik be. A tervek szerint a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában.

A megváltozott piaci körülmények miatt átalakítják a munkaügyi központok foglalkoztatási osztályainak működését. A pilot-program célja, hogy a következő 1-1,5 évben közel 50 ezer embert vezessenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában. Ezáltal a foglalkoztatási osztályok munkatársai az álláskeresőket végzettségük, illetve készségeik és képességeik alapján tudják kapcsolatba hozni a számukra megfelelő munkáltatóval.

Az államtitkár elmondta, hogy a rendszer átalakítását a pilot-program keretében először csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megyében indították el, a későbbiekben terjesztik ki az egész országra.

Bodó Sándor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szólt arról is, hogy főként a határ mentén, mint például Hajdú Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Baranya és Zala megyében vannak még jelentős munkaerő-tartalékok.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszerbotrány: már zajlik a Nébih rendkívüli vizsgálata

2017. március 13. 09:05
Március második felére lesz eredménye a rendkívüli vizsgálatnak, amelyben egy-egy cég nyugat-európai és magyar piacra szánt azonos termékeit hasonlítja össze a Nébih.

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2017. március 29. 07:44
A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert elrendelte a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő mustra 2017. március 20-a és április 17-e között zajlik.