Kollektív szerződésbe rögzíthetjük a cafeteria és adómentes juttatások változását?

2018. február 05. 08:44
Munkáltatóként a béren kívüli juttatások (Szép kártya, készpénz cafetéria), az egyes meghatározott juttatások (nyugdíjpénztár, egészségpénztár, iskolakezdési támogatás) és az adómentes juttatásokra (lakáshitel támogatás, diákhitel törlesztés) együttesen 450.000 Ft-os keretet határoznánk meg dolgozóink kérésére. Amennyiben a munkavállalók az egyes meghatározott juttatások (pénztárak, iskolakezdési támogatás) közül választanának, a keret az adókülönbözet mértékével (6,49 %) csökkenne. A változást a Kollektív szerződésben rögzítenénk, ez jogilag megoldható?

Megoldható.

Bár elterjedtebb gyakorlat, hogy a juttatások mellé szorzószámokat illeszt a munkáltató (nem a keretet csökkenti). Így az egyes elemek választása mellett a szorzószámmal növelt érték kerül az éves keretből felhasználásra.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Hogyan bánjunk a pályakezdőkkel? - 6 útravaló

2018. szeptember 24. 09:35
Valóban ők diktálnak a cégnek az állásinterjún? Hogyan tarthatóak meg hosszú távon? Melyek az erősségeik és miben kell javulniuk? A Jobsgarden személyzeti tanácsadó üzleti reggelijén az álláspiacra most belépő generáció állt a fókuszban a cég friss kutatása kapcsán. Néhány ott kapott útravalót vesz sorra Karácsony Zoltán munkaadói szemszögből, a HR Blogon.

Régi szaklapok bekötött teljes évfolyamainak értékesítése végelszámolás alatt

2017. március 14. 08:35
A Sütőipari Egyesülésnél megvásárolhatók a SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK régebbi kompletten bekötött évfolyamai.