Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint.

2021. április 19. 09:29
Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint.
Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint.

Nagy István a Facebookon vasárnap megosztott videoüzenetében Szanyból jelentkezett be, és bemutatta a tavaszi munkákat végző gazdákat is. Örömét fejezte ki, hogy az aszály után megérkezett a csapadék, és közölte: Szany térségében 22 milliméternyi eső esett, ami arra jó, hogy a vetéshez a magágyat elő lehessen készíteni, de a fejtrágyázás is zajlik az őszi búzában. Az agrárminiszter remélte, hogy hamarosan a hőmérséklet is emelkedni fog, a mostani 7 helyett eléri a 12 Celsius fokot és akkor a kukorica vetőmagját is a földbe lehet tenni. Hangsúlyozta: pandémiás helyzet van, a gazdáknak az élete is veszélyben forog, de mégis, amikor vetni kell, akkor muszáj elvégezni ezt a feladatot, hogy majd nyáron és ősszel a betakarítást, az aratást is meg lehessen tenni.

Fotó: Pelsőczy Csaba

 

Nagy István fontosnak nevezte, hogy magyar fémzárolt vetőmagokat használjanak a gazdák. Az a nemesítői munka, az a magyar genetika, amely "ezen a rögön alakult ki", záloga és biztosítéka a jó termésnek - fogalmazott Nagy István, jó időt kívánva a tavaszi munkákhoz.

 

www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át Nemesvámoson

2019. szeptember 23. 08:27
Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át a Veszprém megyei Nemesvámoson, a beruházás 274 millió forintba került.

Újabb földosztásra készül a kormány

2019. január 28. 11:09
Nagy ívű tervet ismertetett az agrártárca a mezőgazdaság versenyképességét rontó osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról. Szakemberek szerint az újabb próbálkozásnak több buktatójára is van.