Laktózmentes tejfölök górcső alatt

2018. május 04. 08:27
Két laktózmentes tejföl gyártóját kellett figyelmeztetni a Szupermenta terméktesztje után, jelölési hiba miatt. Összességében azonban elmondható, hogy jól vizsgáztak a termékek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) átfogó tesztjén.

A laktózmentes készítményeket is ellenőrizte Szupermenta tejföl terméktesztjének részeként a Nébih. A speciális termékcsoportban összesen 9 laktózmentes tejfölt vizsgáltak biztonsági és minőségi paraméterek mentén a szakemberek. A laboratóriumi vizsgálatokon mindegyik megfelelt az előírásoknak.

 

Egyre több gyártó, forgalmazó szentel külön figyelmet a táplálkozási allergiában vagy intoleranciában szenvedő vásárlók igényeinek kielégítésére. Éppen ezért a Szupermenta tejföl tesztjéből nem maradhattak ki a laktózmentes csoport képviselői sem. Összesen 9 laktózmentes, 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt vizsgáltak a Nébih szakemberei.

A TEJTERMÉKEK MINDEGYIKÉT MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTTÁK.

A laboratóriumi vizsgálatok szerint mind a 9 termék kimutatási határérték (

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a nemzeti erdőstratégia tervezete

2016. július 13. 08:04
Elkészült a 2016-2030 közötti időszakra vonatkozó nemzeti erdőstratégia tervezete

Magyarországon döcög az agrárium digitális átalakítása

2017. február 23. 07:30
Az agrárágazatnak, a magyar gazdálkodóknak és az élelmiszeripari vállalkozásoknak a digitális átalakulás nyertesének kell lennie - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten a III. Prega konferencia és kiállítás résztvevőit üdvözölve.