Laktózmentes tejfölök górcső alatt

2018. május 04. 08:27
Két laktózmentes tejföl gyártóját kellett figyelmeztetni a Szupermenta terméktesztje után, jelölési hiba miatt. Összességében azonban elmondható, hogy jól vizsgáztak a termékek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) átfogó tesztjén.

A laktózmentes készítményeket is ellenőrizte Szupermenta tejföl terméktesztjének részeként a Nébih. A speciális termékcsoportban összesen 9 laktózmentes tejfölt vizsgáltak biztonsági és minőségi paraméterek mentén a szakemberek. A laboratóriumi vizsgálatokon mindegyik megfelelt az előírásoknak.

 

Egyre több gyártó, forgalmazó szentel külön figyelmet a táplálkozási allergiában vagy intoleranciában szenvedő vásárlók igényeinek kielégítésére. Éppen ezért a Szupermenta tejföl tesztjéből nem maradhattak ki a laktózmentes csoport képviselői sem. Összesen 9 laktózmentes, 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt vizsgáltak a Nébih szakemberei.

A TEJTERMÉKEK MINDEGYIKÉT MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTTÁK.

A laboratóriumi vizsgálatok szerint mind a 9 termék kimutatási határérték (

Kapcsolódó cikkek

Érdemes részt venni a szabványok kialakításában, ha egy ország valóban profitálna az élelmiszerkereskedelemből

2017. július 14. 08:54
A FAO és WTO megkönnyítenék, hogy a fejlődő országok is kivegyék a részüket a 1,7 trillió dollár értékű nemzetközi élelmiszerkereskedelemből.

Új étrendi ajánlások saját és bolygónk egészsége védelmében

2016. június 06. 09:01
Nem csak magunk, de bolygónk miatt sem mindegy, mit eszünk. Mégis csupán néhány országban adtak ki olyan táplálkozási ajánlásokat, melyek a megfelelő étkezés szempontjait egyesítik a környezeti fenntarthatóságéval.