Laktózmentes tejfölök górcső alatt

2018. május 04. 08:27
Két laktózmentes tejföl gyártóját kellett figyelmeztetni a Szupermenta terméktesztje után, jelölési hiba miatt. Összességében azonban elmondható, hogy jól vizsgáztak a termékek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) átfogó tesztjén.

A laktózmentes készítményeket is ellenőrizte Szupermenta tejföl terméktesztjének részeként a Nébih. A speciális termékcsoportban összesen 9 laktózmentes tejfölt vizsgáltak biztonsági és minőségi paraméterek mentén a szakemberek. A laboratóriumi vizsgálatokon mindegyik megfelelt az előírásoknak.

 

Egyre több gyártó, forgalmazó szentel külön figyelmet a táplálkozási allergiában vagy intoleranciában szenvedő vásárlók igényeinek kielégítésére. Éppen ezért a Szupermenta tejföl tesztjéből nem maradhattak ki a laktózmentes csoport képviselői sem. Összesen 9 laktózmentes, 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt vizsgáltak a Nébih szakemberei.

A TEJTERMÉKEK MINDEGYIKÉT MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTTÁK.

A laboratóriumi vizsgálatok szerint mind a 9 termék kimutatási határérték (

Kapcsolódó cikkek

Még napokig ázhatnak a vetések

2016. május 03. 07:51
A Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat rövid időn belül.

Precíziós gazdálkodás: kéne 300 milliárd forint

2017. február 14. 08:22
Mintegy 300 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a hazai gazdálkodók áttérhessenek a precíziós gazdálkodásra. Az átállás azért sürgető, hogy meg lehessen őrizni a versenyképességet.