Lázár: 300 milliós hitelt is kaphat, aki állami földet vesz

2015. október 16. 13:51
"Első körben 150 milliárd forintos hitelkeretet nyújt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az állami termőföldek megvásárlásához – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kedvezményes hitelt csak földművesek vehetik fel, akik húsz évre 3-300 millió forinthoz juthatnak 2 százalék körüli kamat mellett. Az MFB-hitelt a Budapest Bank közvetíti a földműveseknek a huszonhárom megyei jogú városban.
 

Elkészítette az MFB azt a hitelkonstrukciót, amelyet a földművesek igénybe vehetnek az állami tulajdonú termőföldek megvásárlásához – jelentette be mai tájékoztatóján Lázár János. A bank első lépésként 150 milliárd forintos keretet nyit húsz éves futamidővel. Az első tíz évben a kamat fix 1,95 százalék lesz a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának részeként, a második tízéves időszakban pedig az MFB biztosítja majd a szintén kedvezményes, 2 százalék körüli kamatot."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.agrarszektor.hu/foldpiac/lazar_300_millios_hitelt_is_kaphat_aki_allami_foldet_vesz.5338.html

 

Forrás:

http://www.agrarszektor.hu/

Kapcsolódó cikkek

Nagy lehetőségek kapujában a pakisztáni - magyar együttműködés

2022. augusztus 19. 08:16
A kétoldalú mezőgazdasági együttműködés lehetőségeiről egyeztettek Dr. Ökrös Oszkár nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Asad Rehman Gilanit, a Pakisztáni Befektetési Tanács (BOI) elnöke. A felek a megbeszélésen kitértek a vetőmagtechnológia-transzferekre, a tejágazati beruházásokra és a mezőgazdaság gépesítésére is.

A mezőgazdaságban is az automatizáció lehetőségeit keresik

2019. május 14. 07:32
Elérte a munkaerőhiány ezt az ágazatot is