Lázár 55,2 milliárdra emelte a támogatást

2017. július 31. 09:08
A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent tejágazat szerkezetátalakítását támogató felhívásra jelentős túligénylés mutatkozott, amelyet a Lázár János vezette Miniszterelnökség a források megemelésével kezelt.
 
 

2016-ban jelent meg a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás pályázati felhívása, 36,5 milliárd forint keretösszegben. Az ötéves kötelezettségvállalású program az állattartás fejlesztését célozza azáltal, hogy a szigorú tartási, higiéniai és takarmányozási előírásokat teljesítő gazdálkodók számára kompenzálja a megnövekvő kiadásokat.

A pályázati felhívásra összesen mintegy 55,4 milliárd forint értékben érkeztek be jogosult kérelmek. Annak érdekében, hogy a munkaerő igényes ágazat szereplői minél nagyobb arányban részesedjenek a forrásokból, a Miniszterelnökség megemelte a keretösszeget így a kérelmek döntő többsége, összesen 506 kérelem támogatása mellett döntött, 55,2 milliárd forint értékben.

A nyertes pályázók a támogatói okiratokat elektronikus úton a napokban fogják megkapni.

A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében nyár végéig még további fontos – pl. kertészeti, állattenyésztési, borászati – felhívásokról születnek támogatói döntések.

 

promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszeriparunk meghatározó a világpiacon

2017. július 20. 08:29
A magyar élelmiszeripar exportteljesítményét és világpiaci szerepét méltatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházásának átadásán Nádudvaron.

Mérgezéstől pusztulnak tömegesen a magyar méhek

2018. július 27. 09:56
Folytatódik a hazai méhek tömeges pusztulása. Vélhetően növényvédelmi tevékenység következményeként történtek a mérgezések. Nagy István agrárminiszter szerint az EU-ban már betiltott neonikotinoid csávázószerek és a méhpusztulás közötti esetleges összefüggést a méhészeti egyesülettel közösen indított Nébih-vizsgálat tisztázza majd.