Lázár: gondolkozzon el, aki csak pályázati pénzre vár

2017. szeptember 28. 08:12
Talpon kell maradnia a magyar mezőgazdaságnak akkor is, amikor már nem lesznek a jelenlegihez hasonló uniós támogatások – jelentette ki a parlamenti mezőgazdasági bizottság ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte mérlegelnie kell gazdálkodási jövőjét annak, aki csak pályázati pénzből szeretne megélni.

Minden pályázatnál túljelentkezés van a Vidékfejlesztési Programban - hangoztatta az MTI szerint a bizottsági ülésen Lázár János. Hozzátette: olyan pályázat, amelyen mindenki nyer, csak ritkán, speciális esetben fordul elő.

Aki csak pályázati pénzből szeretne megélni, fejleszteni, annak gazdálkodási jövőjét át kell gondolnia – fogalmazott a miniszter. A magyar mezőgazdaságnak talpon kellett maradnia akkor is, amikor semmiféle uniós támogatás nem volt, és talpon kell maradnia akkor is, ha már nem lesz ilyen típusú uniós támogatás – tette hozzá.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Márciusban agrárszakképzésekre lehet pályázni

2017. február 07. 08:26
Agrárszakképzésekre lehet pályázni márciusban. A Miniszterelnökség 6,2 milliárd forintot szán erre. Ebből a felnőttképzés mellett a fiatal gazdák tanfolyamaira is jut.

Lendületben az uniós forráselosztás

2017. augusztus 15. 13:01
Az igényelt és az odaítélt uniós támogatások terén is rekordokat döntöget a magyar fejlesztéspolitika, a visszatérítendő források azonban továbbra sem elég kelendők.