Lázár János: Magyarország agrárország maradt és ez előny

2015. október 14. 10:50
"Mi abban hiszünk, hogy Magyarország agrárország maradt, és ezt nem hátrányként, hanem előnyként kívánjuk a jövőben felfogni" - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülésén.
 

Az ülésen a honatyák tájékoztatót hallgattak meg az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásáról, valamint az ehhez kapcsolódó intézkedésekről. A miniszter olyan számításokra hivatkozott, amelyek szerint a magyar GDP 22 százaléka valamilyen formában kötődik a mezőgazdasághoz."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://magyaridok.hu/belfold/lazar-janos-magyarorszag-agrarorszag-maradt-es-ez-elony-38796/

 

Forrás:

http://magyaridok.hu/

Kapcsolódó cikkek

Interjú Mitykó Zsolttal Mezőhegyes polgármesterével

2015. november 25. 11:02
Egy mintagazdaság maradna meg a földárverések után, aminek a fő tevékenysége a lótenyésztés volna, és mint költségvetési szerv működne, tehát Mezőhegyes minden adótól elesik, amit eddig a Ménesbirtok Zrt. befizetett, mondta a település polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma nekiment az EU-nak

2021. október 19. 10:38
Az Unió Termőföldtől az Asztalig Stratégiájának célja, hogy élelmiszertermelést igazságossá és egészségesebbé tegye, miközben csökkenti a növényvédőszerek használatát. Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter azonban vehemensen ellenzi ezt.