Lehúzza a rolót egy időre a Déli

2018. október 04. 08:58
Ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar október 4-től 17-én éjfélig a MÁV Zrt. közlése szerint.

A karbantartási munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok. A leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul – figyelmeztet közleményében a MÁV.

Hozzáteszik, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-START egyeztetett arról, hogy az M4-es metrójáratok csúcsidőben gyakrabban közlekednek a karbantartás idején.

Így Kelenföld vasútállomás megközelítését a belváros és Újbuda felől a sűrűbben közlekedő M4-es metróval, Közép- és Észak-Buda térségéből pedig a budai fonódó villamosokkal az M4-es metrót elérve javasolja a két közlekedési társaság.

Fotó: MÁV Zrt.

A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek, azonban ezek árát a vasúttársaság a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti.

A bérletesek a fel nem használt szakaszra vonatkozó visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

A kelenföldi vasútállomás jegypénztárában – kezelési költség levonása nélkül – kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt azok az utasok, akik a Déli pályaudvarig, illetve pályaudvarról érvényes jegyet váltottak elővételben – áll a közleményben.

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentős könnyítés a szezonális gázfogyasztás szabályozásában

2018. szeptember 06. 08:41
Június végén változott a szezonális gázfogyasztás szabályozása: eltörölték az ehhez kötődő, legtöbb büntetést indukáló fogyasztási feltételt.

Az uniós tejágazati csomag javítja a tejtermelők helyzetét az ellátási láncban

2016. december 12. 08:47
Az Európai Bizottság újabb jelentést tett közzé az ún. tejágazati csomag rendelkezéseinek alkalmazásáról. A 2012-ben bevezetett intézkedéscsomag az európai tejtermelők helyzetét hivatott javítani az ellátási láncon belül.