Lehúzza a rolót egy időre a Déli

2018. október 04. 08:58
Ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar október 4-től 17-én éjfélig a MÁV Zrt. közlése szerint.

A karbantartási munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok. A leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul – figyelmeztet közleményében a MÁV.

Hozzáteszik, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-START egyeztetett arról, hogy az M4-es metrójáratok csúcsidőben gyakrabban közlekednek a karbantartás idején.

Így Kelenföld vasútállomás megközelítését a belváros és Újbuda felől a sűrűbben közlekedő M4-es metróval, Közép- és Észak-Buda térségéből pedig a budai fonódó villamosokkal az M4-es metrót elérve javasolja a két közlekedési társaság.

Fotó: MÁV Zrt.

A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek, azonban ezek árát a vasúttársaság a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti.

A bérletesek a fel nem használt szakaszra vonatkozó visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

A kelenföldi vasútállomás jegypénztárában – kezelési költség levonása nélkül – kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt azok az utasok, akik a Déli pályaudvarig, illetve pályaudvarról érvényes jegyet váltottak elővételben – áll a közleményben.

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Már nyolc tagállam harcol az élelmiszerek kettős minősége ellen

2017. március 09. 08:20
Elfogadhatatlan gyakorlat, hogy közel 100 millió uniós állampolgár juthat rosszabb minőségű élelmiszerhez amiatt, mert a nagy élelmiszergyártók kettős mércét alkalmaznak a nyugati és a kelet-európai emberek számára fogalmazott élelmiszereknél – fogalmazott a földművelésügyi miniszter az M1 és a Kossuth Rádió reggeli adásában.
 

EU-FAO összefogás az élelmiszer-hulladék és az antimikrobiális rezisztencia ellen

2017. október 30. 10:24
Fejenként fele annyi élelmiszer-hulladékot termelünk 2030-ra, ha megvalósulnak a FAO és az EU új szándéknyilatkozatában megfogalmazott célok. A NÉBIH a Maradék nélkül programja révén vesz részt az akcióban. A FAO és az EU az antimikrobiális rezisztencia (AMR) növekvő fenyegetésére is felhívta a figyelmet – a rezisztencia a jelenlegi folyamatok alapján 2050-re akár évi 10 millió halálesetért is felelőssé tehető majd.