Lejárt a kézfogással megerősített szerződések kora - Program az agrárvállalkozások biztonságáért

2018. április 11. 09:42
Gyakorlati tapasztalatból tudni lehet, hogy az elmúlt 2-3 évben nagyságrendekkel nőtt az agrárvállalkozások kintlévősége, mint ahogy gombamód szaporodnak a szektorban megjelenő inkriminált elemek, bűnözői csoportok is, akik egyre kifinomultabb módszerekkel komoly károkat, veszteségeket okoznak.

Ezeknek a felismerése, megakadályozása, a kár megtéríttetése komoly szakmai kihívás, a jogszerűség abszolút betartása mellett egy folyamatos értékelő, elemző éberséget feltételez - írja az agrárkamara a NAKlap áprilisi számában.

- Az elmúlt több mint 20 év szakmai tapasztalatával, több ezer megoldott üggyel a hátunk mögött, országos lefedettséget biztosító partnereinkkel együtt hoztuk azt a döntést, hogy átfogó módon alkalmazzuk az általunk létrehozott Artisjus-védett „Garancia” programot, amelyben megtalálható az eddigi stratégiánk valamennyi eleme.  

Ez a program kézzelfogható, konkrét segítséget képes nyújtani valamennyi, arra rászoruló agárvállalkozásnak

- tájékoztatott Molnár István, az Artisjus Program jogtulajdonosa, operatív igazgatója.

Mindezen információk, adatok, tények ismeretében döntött úgy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, hogy felkarolja a programot, teret biztosít ahhoz, hogy a gazdák legszélesebb köréhez jusson el az információ, és szükség esetén a felkészült segítség, amellyel képes saját biztonságát teljes mértékben megerősíteni.

A kézfogással megerősített szerződések, megállapodások kora sajnálatos módon lejárt. Mai világunkban egyre kevésbé van súlya a bizalomra épített üzletnek, akár évtizedes kapcsolatot, barátságot tehet tönkre a kör- és lánctartozások egyre szövevényesebb jelenléte.

A programot működtető adósságkezelő és mediátor csoport szolgáltatásának alapelve a díjmentesség, amelyben az adott probléma teljes átvilágítása megtörténik, tanácsainkkal, személyes konzultációnkkal, útmutatásainkkal, a szükséges dokumentumok konkrét kidolgozásával sok ügyet lehet megnyugtató módon megoldani vagy a megoldás módját meghatározni.

Mindezek alapján az agrárvállalkozó dönt az esetleges továbblépésről, jogi útról, legyen az akár polgári, vagy büntető, vagy a speciális követeléskezelési módszerek bevezetéséről, engedményezésről, a fedezeti rendszer megteremtéséről, a hosszabb távra tervezett üzleti kapcsolatok esetén a preventív eszközök igénybevételéről.

A szakember hangsúlyozta, nyilván nem lehet céljuk a tradicionális gondolkodás megváltoztatása a szektorban, de a körülmények, a történések arra sarkallnak mindenkit, hogy megpróbálják a lehető legnagyobb biztonságot elérni a programjukkal, hogy a szándékos károkozás ne rontsa a kemény munkával elért piaci kondíciókat.

Jelezte, a követelések kezelése során egyedileg kell kezelni minden adóst, a megközelítés módját, retorikáját az az elv határozza meg, hogy végső soron olyan helyzet teremtődjön, amiben az adósság rendeződik és ez, ha lehet, nem rendíti meg az adós vállalkozását, valamint nem záródik ki a további együttműködés esélye sem. Természetesen az élni és élni hagyni elv nem vonatkozhat a szándékos bűnelkövetőkre, károkozókra.

A gyakorlatban a program működése rendkívül egyszerű, a www.learningplusz.webnode.hu oldalon található kérdőív kitöltésével fel lehet venni a kapcsolatot a csoporttal. A beérkező információk alapján kettő munkanapon belül a program munkatársa bejelentkezik, tisztázza a kapott információkat, amelynek tükrében sor kerülhet a személyes megkeresésre az ország bármelyik pontján.

Különösen izgalmas terület a nagy forgalmat bonyolító, integrátori, kereskedelmi, agráripari szegmens, ahol a kompletten kidolgozott garanciális háttér százszázalékos biztonságot adhat. Nincs többé kifizetetlen számla, legyen bármekkora is az ügyfélszám vagy a forgalom. A javasolt stratégia kétoldalú, egyrészt megnyugtató módon rendezni az egyedi ügyeket, és amennyiben erre szükség van, felépíteni azt a garanciális, zökkenőmentes hátteret, ami biztosítja az abszolút biztonságot, alig észrevehető jelenléttel.

Végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy programjuk a gazdálkodás biztonságát egyedülálló szolgáltatással hivatott és igyekszik biztosítani, megadni minden agrárvállalkozónak az esélyt arra, hogy amennyiben bármilyen jogsértés, kár érte, számláit nem fizették ki, bűncselekmény áldozata lett, helyreálljon a normális, jogszerű állapot. A program mindenkié, akinek szüksége van rá! Mottójuk szerint: „A munka gyümölcse legyen azé, aki megdolgozott érte”.

agrotrend.hu / nak.hu - NAKlap, 2018. áprilisi szám

 

Kapcsolódó cikkek

A súlyosbodó agrárpiaci helyzetben elengedhetetlen az Európai Unió támogatása

2016. május 19. 08:16
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. május 17-i ülésén az agrárminiszterek ismét megvitatták a mezőgazdasági piacokon kialakult krízishelyzetet. A magyar delegációt vezető Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte, hogy a tej- és sertéspiacon rendkívül kritikus a helyzet.
 

Az áremelkedések ellenére a földárak még most sem túlzottan magasak

2017. március 28. 08:00
 
Jórészt túl vagyunk a Földet a gazdáknak programon, amelynek keretében 185 ezer hektár került magánkézbe az államtól, 260 milliárdos vételáron. Ez 9 ezer földrészletet és országosan 1,4 millió forintos átlagárat jelent. 200 milliárdot hitelből finanszíroztak a gazdálkodók.