Létrehoztuk!

2013. december 07. 10:08
Az ASZSZ, az MSZOSZ és a SZEF egyesülését szentesítő alakuló kongresszus péntek kora este befejezte munkáját.
Létrehoztuk!

Az ASZSZ, az MSZOSZ és a SZEF egyesülését szentesítő alakuló kongresszus péntek kora este befejezte munkáját. Ennek eredményeként, az Autonóm Szakszervetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) integrációjával Magyarország legnagyobb - mintegy 250 ezer taggal rendelkező – érdekvédelmi szervezete alakult meg, amelynek célja a hatékonyabb munkavállalói érdekképviselet – hangsúlyozták a Magyar Szakszervezeti Szövetség alapító kongresszusán az egyesülő konföderációk vezetői.

Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke megnyitó beszédében kiemelte: az új szövetség egyszerre tömöríti a legtöbb közszférában, közszolgáltatásban és a legtöbb versenyszférában dolgozó tagot.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkára, Bernadette Ségol az ETUC 85 nemzeti konföderációja és 10 ágazati szervezete nevében üdvözölte az egyesülést. Hangsúlyozta: az egyesülés kedvező a tagoknak, és az egész szakszervezeti mozgalom számára is, „mert a ti egységetek a ti erőtök, és a ti erőtök növeli az egész szakszervezeti mozgalom erejét”.

A kongresszus a délután folyamán megválasztotta a szövetség tisztségviselőit. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke Pataky Péter (MSZOSZ), alelnöke Székely Tamás (ASZSZ) és Varga László (SZEF), Rajcsányiné dr. Gróf Gabriella (MSZOSZ) a GEB elnöke lett.

Kapcsolódó cikkek

Milliós bírságot is kaphat a figyelmetlen munkáltató

2015. január 10. 09:54
A Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda azt vizsgálja, hogy mely területeken várhatóak 2015-ben összehangolt, célzott munkaügyi ellenőrzések, mire számíthatnak pontosan az érintett szektorokban működő cégek, és hogyan készülhetnek fel leghatékonyabban a várható vizsgálatokra.

Aláírt megállapodás

2013. július 17. 07:37
A VKF ajánlása a 2013. évi bértárgyalásokhoz