Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata

2023. január 25. 13:35
Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata, összesen tizenhat pályamű érkezett.
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán azt írta, a zsűri hamarosan értékeli a pályaműveket, de a budapestiek véleményére is számítanak, a pályázatokhoz kapcsolódóan szavazást is indítanak majd.
 
A cél, hogy az egyik legelhanyagoltabb állapotban lévő parkunkat újragondoljuk úgy, hogy közben megóvjuk a természeti értékeit és megtartsuk parkjellegét – fogalmazott.
Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata
A Budapest Városháza Facebook-oldalán korábban azt írták, hogy a Népliget Stratégiai Terve után az ötletpályázat a következő lépés a megújulás irányába. A pályaművek ugyanis hozzájárulnak, hogy eljussanak a részletes kiviteli szintű tervekig, és végre megvalósulhasson egy-egy parkrész megújítása.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Indulnak a keszthelyi adventi események

2023. november 30. 19:08
Kezdődnek az adventi és karácsonyi programok Keszthelyen, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót a Fő téren, de a város többi helyszínén is. Ünnepi műsorok, díszkivilágítás, téli finomságok, városi betlehem és fotópontok várják többek között a látogatót.

Különleges tárlatok és tavaszi zsongás Vácott

2023. április 12. 11:53
Pattanj kerékpárra, vagy válaszd az elektromos vonatot, de jöhetsz autóval is. Sőt április végétől a szárnyashajó is iderepít. Mindössze fél órára Budapesttől, Vác, a varázslatos Duna-parti barokk kisváros tavaszi kiruccanásokra tökéletes választás.
 
"Sajdik szerint Petőfi" – időszaki kiállítás a Sajdik Gyűjteményben: a Vác Főterén található állandó kiállítás mintegy 130 eredeti alkotáson keresztül mutatja be Sajdik Ferenc grafikus, karikaturista eddigi életművét. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a Pannónia-ház emeletén megnyílt a "Sajdik szerint Petőfi" című időszaki kiállítás, amely a grafikus könyvillusztrációit mutatja be, és május 14-ig látogatható.