Lezuhant a sikergyümölcs ára, mégse kell senkinek

2018. május 16. 13:47
Töredékére esett a cseresznye ára Romániában, ám a kutyának sem kell. Nemrégen még majdnem 7000 forintnak megfelelő összegbe került kilója.

Hazai? Ezzel a kérdéssel indítanak a vásárolók a romániai piacokon cseresznyét kínáló kofáknál - adta hírül a Maszol. A kérdés oka, hogy kiderült: az egészségre veszélyes növényvédő szerrel kezelték a Törökországból behozott gyümölcsöt.

 

Előbb a Carrefour ijesztett rá a vásárolókra azzal, hogy tévesen címkézte fel a cseresznyéjét, azt a látszatot keltve, hogy a gyümölcs héja nem alkalmas fogyasztásra. Később aztán az is kiderült, hogy nem a címkén feltüntetett mérgező szert, hanem egy másik ugyancsak káros növényvédő szert használtak a termesztők.

Piacra dobásuk pillanatában 100 lejt (közel 7000 forint) is elkértek az importcseresznye kilójáért, most még úgy sem fogy, hogy 10 lejt kell fizetni érte.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Szakmai párbeszéd az erdők természeti értékeinek megőrzéséért

2017. március 24. 07:07
Véget ért a WWF Magyarország és partnerei által szervezett Élő erdő-konferencia Sopronban. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a Natura 2000-célok elérése közös felelősség, amelyet szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni.

MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"